Antena Meniu Search
x

Povestea lui Andor, cel mai tânăr pompier român din Grecia: are 20 de ani şi a renunţat la concediu când a primit mesajul de "înrolare": "Rămân aici cât va fi nevoie de mine"

România a trimis nu mai puţin de 108 pompieri în Grecia pentru a lupta cu flăcările care mistuie insulele elene. Printre cei 108 se numără şi Andor, cel mai tânăr pompieri care participă la misiunea din Grecia.

de Redactia Observator

la 12.08.2021, 07:44

Povestea lui Andor, cel mai tânăr pompier român din Grecia: are 20 de ani şi a renunţat la concendiu când a primit mesajul de "înrolare": "Rămân aici cât va fi nevoie de mine"
- Facebook / MAI

Andor are 20 de ani, este din Braşov, şi este la una dintre primele sale misiuni importante. De fapt, tânărul le mulţumeşte zilnic colegilor mai experimentaţi care îl ajută pe "câmpul de luptă" din Evia. Andor a povestit, într-o postare pe contul de Facebook al MAI, cum a ajuns să facă parte din echipa trimisă în Grecia şi cum au reacţionat părinţii săi când au aflat ce planuri are pentru vara aceasta.

Andor spune că se afla în concendiu atunci când a venit mesajul din partea comandantului. Nu a stat nicio secundă pe gânduri şi l-a sunat pe acesta să-i spună că vrea să meargă şi el. Apoi, şi-a informat părinţii. Care nu au fost foarte încântaţi de ideea sa, dar în cele din urmă au înţeles că trebuie să-şi urmeze chemarea.

"Eram în concediu când am primit anunțul pe grupul de muncă, de la comandant. "Deseară se pleacă spre București, iar mâine spre Grecia”. L-am sunat imediat și i-am spus că vreau să merg și eu. Văzusem situația din Grecia și mă gândeam la cât de greu trebuie să le fie. În meseria noastră, a salvatorilor, nu există termenul de străin. Suntem oameni și trebuie să ne ajutăm!

Când le-am spus că plec, ai mei s-au temut, dar au înțeles că îmi doresc să fiu acolo și să pun și eu umărul la tot acest efort comun. Acum vorbim zilnic, după ce termin tura. Intervențiile sunt destul de dificile. Terenul este foarte accidentat, iar din cauza căldurii și a vegetației uscate, pot apărea incendii oriunde. E ca o cursă contracronometru. Trebuie să acționăm imediat ca să stingem focul înainte de a se extinde. Vorbim des cu localnicii, sunt impresionați de cum ne-am mobilizat și ne mulțumesc pentru ajutor. Chiar ne-au spus că ne consideră de-ai lor.  Cineva ne-a mulțumit chiar în limba română și ne-a oferit apă rece. Astfel de gesturi te copleșesc și îți confirmă că ai ales cea mai frumoasă meserie din lume"

Pe acelaşi subiect

"Rămân în Grecia cât va fi nevoie de mine"

"Voi rămâne în Grecia cât va fi nevoie de noi și sper ca la anul să mă întorc aici în vacanță, iar viața să revină la normal. Vreau să le mulțumesc tuturor colegilor mei din cadrul Detașamentului 1 Brașov și de la Secția de Pompieri Zărnești pentru că m-au ajutat să pătrund tainele meseriei de salvator.  Sunt cu adevărat profesioniști, iar peste ani îmi doresc ca, la rândul meu, să le împărtășesc colegilor mai tineri din experiența acumulată.

Chiar dacă suntem pompieri din toate colțurile țării, aici în Grecia, pot spune că ne înțelegem din priviri, pentru că toți știm ce avem de făcut și pe toți ne unește bucuria de a fi salvator. Și mai știm că ceea ce ne-a adus în această misiune este dorința puternică de a ajuta și dragostea pentru semeni", a fost mesajul postat de MAI pe contul oficial de Facebook.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Povestea lui Andor, cel mai tânăr pompier român din Grecia: are 20 de ani şi a renunţat la concediu când a primit mesajul de "înrolare": "Rămân aici cât va fi nevoie de mine"