Antena Meniu Search
x

Povestea lui Caiac, cel mai temut interlop din România transformat în legendă

Mihai Pârvu, cunoscut sub numele de Caiac, a fost cel mai temut interlop din România, iar modul în care a murit l-a transformat într-o adevărată legendă.

de Redactia Observator

la 04.12.2019, 14:04

Mihai Pârvu, cunoscut sub numele de Caiac, a fost cel mai temut interlop din România, iar modul în care a murit l-a transformat într-o adevărată legendă.

Povestea lui Caiac a început imediat după Revoluţie, atunci când afacerile din Craiova au fost preluate de Mihai Pârvu de la 'vechea gardă'.

Caiac i-a strâns în jurul său pe Gigi Zavera zis 'Gigioc', Gigel Ţăndărescu zis 'Roşianu', Fănel Trandafir zis 'Cimino' şi pe Ion Ilie zis 'Ilie Puşcărie'.

Cei cinci au fondat celebra grupare 'Frăţia', a cărui lider incontestabil era Caiac.

Pe acelaşi subiect

Campion balcanic la box, Caiac şi locotenenţii săi au pus mâna pe mai multe spaţii comerciale din Craiova, unde şi-au deschis restaurante.

'Frăţia' controla majoritatea pieţelor din Craiova, de unde veneau sume importante de bani, însă cei mai mulţi bani erau obţinuţi din cămătărie.

Povestea lui Caiac, cel mai temut interlop din România

Povestea lui Caiac, cel mai temut interlop din România

Anul 2003 a fost anul de glorie al 'Frăţiei' şi al lui Caiac. Mihai Pârvu a dat ordin la acea vreme ca niciun ţigan din Craiova să nu mai intre în centrul oraşului, în discotecile şi barurile controlate de gruparea interlopă.

Ca răspuns, sute de ţigani au ieşit în stradă şi au cerut răzbunare. Înarmaţi cu bâte, săbii şi topoare, ţiganii au vrut să îşi măsoare forţele cu 'Frăţia', însă războiul a fost oprit de intervenţia mascaţilor.

După ce a trasat 'graniţele' şi a reuşit să îşi consolideze poziţia în lumea interlopă, Caiac s-a retras de la conducerea 'Frăţiei' şi a rămas cu afacerile.

Catalin Mavrichie l-a omorat pe Caiac dupa ce l-a impuscat in cap

Împuşcat în cap după ce l-a despicat cu sabia pe propriul bodyguard

Ani de zile, Caiac a reuşit să controleze din umbră, prin intermediul locotenenţilor săi, lumea interlopă din Craiova.

Tot în acest timp, Caiac a devenit unul dintre cei mai de temut interlopi din România şi a legat relaţii strânse, întărite prin afaceri de zeci de mii de euro, cu clanurile de interlopi din toată ţara.

În noaptea de 25 spre 26 august 2008, Caiac a jucat poker alături de mai mulţi prieteni, printre care şi bodyguard-ul său, Cătălin Mavrichie.

Acesta din urmă împrumutase 50.000 de dolari de la cămătarii din oraş pentru a putea intra la masă.

La finalul jocului de poker, Mavrichie a pierdut toţi cei 50.000 de dolari şi l-a bănuit pe Caiac că ar fi măsluit cărţile de joc.

În aceeaşi noapte, Mavrichie a mers la Caiac acasă, într-un bloc din Craiova, şi i-a cerut revanşa.

Cei doi au mai jucat poker până când Mavrichie i-a reproşat lui Caiac că a măsluit cărţile şi i-a furat banii.

La un moment dat, Caiac l-a lovit pe Mavrichie cu o sabie şi i-a despicat maxilarul, iar acesta din urmă, înarmat cu două pistoale, unul cu bile şi altul cu glonţ, l-a împuşcat pe Caiac în cap şi în abdomen.

Ambii au ajuns la spitalul din Craiova, însă doar Mavrichie a supravieţuit.

Toţi liderii interlopi din România au participat la înmormântarea lui Caiac

După aflarea veştii morţii lui Caiac, lumea interlopă din Craiova a început să fiarbă.

Toată lumea căuta răzbunare, în timp ce familia şi apropiaţii au pregătit intens înmormântarea celui care avea să devină o legendă.

Peste 2.000 de persoane l-au condus pe Mihai Pârvu pe ultimul drum. Printre aceştia s-au numărat nume importante din lumea interlopă din toate colţurile ţării.

De asemnea, la înmormântare au participat şi Florin Salam, Ştefan de la Bărbuleşti, Adrian Minune, precum şi alte nume sonore.

Cătălin Mavrichie a povestit, în timpul procesului, că nu a făcut altceva decât să se apere, însă a fost condamnat la 18 ani de închisoare.

El se află şi în prezent în penitenciar, acolo unde îşi execută pedeapsa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Povestea lui Caiac, cel mai temut interlop din România transformat în legendă