Antena Meniu Search
x

Video Povestea pensionarului care a plâns când și-a vândut Dacia din 1989. Câți bani a primit pentru mașină

Povestea pensionarului de 74 de ani din Braşov, care şi-a vândut în lacrimi Dacia după 34 de ani, a făcut înconjurul ţării. Zeci de oameni s-au oferit să-i cumpere maşina înapoi, după ce au văzut imaginile care au devenit virale. Bătrânul nu a vândut-o pentru bani, însă, ci pentru că nu se mai poate ocupa de ea la fel ca-n tinereţe. A găsit, în schimb, un colecţionar de Dacii, în mâinile căruia a avut încredere că va fi întreţinută cel puţin ca până acum.

de Redactia Observator

la 16.06.2023, 18:22

Vezi și

"Uite-l, mă, săracul! Mi-e milă de mata, bre! Mi-e milă de mata! Vin să te iau în braţe!". Este momentul emoţionant în care nea Vasile îşi ia rămas bun de la Dacia 1310 pe care a condus-o timp de 34 de ani. A cumpărat-o în 1989, iar de atunci, au fost de nedespărţit. I-a pus chiar şi un nume: Steluţa. 

Vasile, fostul proprietarul al Daciei: Mi-a fost dragă. Am luat-o de nouă în 1989, chiar de Ziua Unirii, 24 ianuarie. Şi de atunci m-a preocupat tare mult. Am iubit-o ca pe copilul nostru, de fapt aşa i-am şi pus numele, copil - Steluţa. Tot timpul m-am ocupat de ea. Cât am putut, iarna pe zăpadă şi pe sare, nu. Şi acum soţia zice de ce am dat-o. Mami dragă, am şi eu o vârstă, nu mai pot. 

Bărbatul a avut grijă zeci de ani de bijuteria lui pe patru roți. "Şi acum are seringile cu ulei băgate, uite acolo. Tot timpul băga ulei. Pe la toate încheieturile băgam ulei. Uitaţi-vă aici. Uitaţi-vă! Acum poţi să bagi şurubelniţa să-l dai afară. După 34 de ani! Nou-nouţ pedalierul, uite! Tot timpul a fost acoperit bordul meu", ne-a povestit el.

Dacia, vândută unui colecționar care reabilitează mașini românești vechi

Pe acelaşi subiect

Noul proprietar este Bogdan Alexe. Un colecționar de Dacii, pasionat de reabilitarea lor. Are o hală special amenajată pentru păstrarea mașinilor de colecție.

Bogdan Alexe, noul proprietar al Daciei: Nu pentru bani mi-a vândut-o. Dacă nu ştia şi nu vedea cine sunt, n-o dădea. Exact de ziua mea m-a sunat, cică: haideţi să mergem să facem actele. 

"Am făcut schimb de maşini în parcare. Aveam emoţii, domnule, vă spun! Păi cum de ce, domnule, când ştiu că mă despart de ea, domnule. Era sufletul meu şi soţia la fel, plânge tot timpul. Şi acum plânge soţia, pentru că a fost fiica noastră, a fost Steluţa noastră. Când m-a dus acasă zice: domnul Vasile până aici a fost. De aici mă duc eu cu ea. Şi atunci m-am întors cu spatele şi am început să plâng... Nici n-am vrut să mă mai uit în spate...", ne-a povestit Vasile.

Impresionat de povestea pensionarului, mulţi români s-au oferit să cumpere maşina doar ca să i-o înapoieze. Dacia a fost vândută noul proprietar cu preţul de 5.000 de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Povestea pensionarului care a plâns când și-a vândut Dacia din 1989. Câți bani a primit pentru mașină