Prefectul Capitalei, anunţ de ultimă oră: Relaxarea măsurilor anti-COVID 19 ar putea avea loc săptămâna viitoare

De Monica Palade.
Publicat: 29.04.2021, 21:35.
Actualizat: 29.04.2021, 21:35

Veşti bune pentru bucureşteni. Prefectul Alin Stoica susţine că de săptămâna viitoare ar putea avea loc relaxarea măsurilor anti-Covid în Capitală.

Prefectul Capitalei, anunţ de ultimă oră: Relaxarea măsurilor anti-COVID 19 ar putea avea loc săptămâna viitoare

Hepta/Mediafax/Eduard_Vinatoru

Bucureștiul se află încă în scenariul roșu având o rată de infectare de 3,09 persoane la mia de locuitori. În ultimele zile, numărul de persoane infectate a fost în scădere, dar trendul trebuie să se mențină, a spus prefectul Alin Stoica.

„Dar după ce va ajunge la 3 la mie vom aștepta 24 de ore sau 48 de ore pentru a fi siguri că trendul se menține. Trebuie să așteptăm, să se confirme trendul descrescător. Cam undeva la începutul săptămânii viitoare este așteptarea mea, având în vedere trendul care se păstrează, să avem măsuri ceva mai relaxante: restaurante, săli de spectacole, teatre, cu capacitatea 30 la sută”, a precizat prefectul Capitalei la Digi 24.

Ce se întâmplă când Bucureştiul va ieşi din scenariul roşu

Citește și:

Conform normelor în vigoare, la scăderea incidenţei COVID-19 sub 3 la mia de locuitori, restaurantele, cafenelele, cinematografele, teatrele și cazinourile pot fi deschise la interior la capacitatea de 30%, în intervalul orar 6.00 – 22.00.

Chiar şi în scenariul galben, vor continua să fie interzise nunţile, botezurile, mesele festive atât în spaţii deschise, cât şi închise, este suspendată desfăşurarea activităţii târgurilor, bâlciurilor şi a talciocurilor. Este interzisă circulaţia persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparţin aceleiaşi familii, precum şi formarea unor asemenea grupuri.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.