Antena Meniu Search
x

Video Pregătirile de Bobotează le oferă voluntarilor o lecţie nepreţuită, transmisă de la o generaţie la alta

Doar trei zile mai sunt până la Bobotează, iar la malul mării pregătirile au început deja. Zeci de voluntari s-au adunat să eticheteze sticlele în care va fi pusă apa sfinţită. 20 de mii de oameni sunt aşteptaţi să participe la slujba de joi din portul turistic Tomis. Înalt Preasfinţitul Teodosie spune că vor fi peste 150 000 de sticle cu agheasmă mare.

de Cătălina Buzoianu

la 03.01.2022, 19:31

Vezi și

Toată ziua s-a muncit din greu la Palatul Arhiepiscopal din Constanţa. Zeci de credincioşi au venit încă de dimineață și au început să lipeasă etichetele pentru sticlele în care va fi pusă apa sfinţită. "Noi pregătim Boboteaza cu mult belşug de apă, care se sfinţeşte. Anul acesta am pregătit 150.000 de sticle, sunt în curs de etichetare", spune ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. 

Pregătirile de Bobotează, o tradiţie pentru enoriaşi

Pentru mulţi enoriaşi a devenit deja o tradiție etichetarea sticlelor de Bobotează. Este şi cazul domnului Pavel, care a pierdut deja şirul anilor de când participă la această misiune de suflet: "Nu i-am numărat (n.r. anii), dar sunt binecuvântaţi oricum. Îmi pare bine să vin şi să fac în fiecare an, dacă e cu putinţă. La cât mai mulţi ani". "Sunt ieşită la pensie, treabă nu prea mai avem şi ce am zis? Să vin şi eu pentru suflet, ca să nu iau chiar degeaba o sticlă fără muncă", a mărturisit o femeie. Alexandra este cel mai mic voluntar. La aproape 8 ani, a învăţat răbdarea şi credinţa de la bunica ei. Spune că nu e greu, "doar trebuie să dezlipeşti astea şi să le pui pe sticlă".

Slujbă de Bobotează, în portul turistic Tomis

Etichetarea va dura 2 zile, iar miercuri sticlele vor fi umplute cu apă sfinţită pentru Ziua de Bobotează. Slujba va avea loc joi în portul turistic Tomis şi sunt aşteptaţi mii de credincioşi, ca în fiecare an.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Pregătirile de Bobotează le oferă voluntarilor o lecţie nepreţuită, transmisă de la o generaţie la alta