Antena Meniu Search
x

Premiera mondiala: au "operat" un bebelus de trei saptamani cu Superglue!

Medicii de la Clinica Universitara din Kansas (SUA) au reusit sa "cauterizeze" un anevrism inoperabil cu ajutorul banalului lipici

de Catalin Oprisan

la 12.06.2013, 11:13

Medicii de la Clinica Universitara din Kansas au reusit, in premiera mondiala, sa corecteze un anevrsim cerebral la un nou nascut utilizand Superglue!!!

Ashlyn Julian, un bebelus de trei saptamani, s-a nascut pe 16 mai cu un anevrism (o dilatare a peretilor vaselor de sange) exact in mijlocul celor doua emisfere cerebrale. Pentru ca nu existau "materiale" cu care sa se poata interveni la o varsta atat de frageda, au decis sa apeleze la aceasta medota mai putin ortodoxa.

La nastere, parintii, Gina si Jared, care mai au inca trei copii, nu au constatat nimic suspect. Brusc, micuta a inceput sa vomite si sa se simta rau. La spital, medicii au pus, rapid, diagnosticul. Anevrism urmat de hemoragie. Creierul era inundat de sange. Doctorul Alan Reeves a introdus, atunci, prin piciorul fetitei, cel mai mic cateter posibil, cu care a ajuns pana la creier. Un alt specialist, Koji Ebersole, a continuat, prin cateter, cu un mic cablu in varful careia a pus o picatura de Superglue cu care a inchis vasul spart! "Este pentru prima oara in istorie cand se realizeaza o astfel de interventie", a spus Ebersole. "Din pacate, nu dispunem de instrumente atat de mici incat sa putem lucra pe un bebelus nou nascut, de aceea a trebuit sa inovam".

Ashlyn va mai petrece cateva zile in spital insa medici cred ca ea se va recupera complet.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Premiera mondiala: au "operat" un bebelus de trei saptamani cu Superglue!