Antena Meniu Search
x

Presa internațională: "Klaus Iohannis a câștigat cu ușurință alegerile"

Alegerile prezidențiale din România au fost monitorizate și de presa internațională. Klaus Iohannis a câștigat cu ușurință alegerile, spun jurnaliștii străini.

de Redactia Observator

la 24.11.2019, 23:18

Klaus Iohannis celebrează victoria în alegeri
Presa internațională titrează că, în România, Klaus Iohannis a câștigat cu ușurință alegerile - Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta

Alegerile prezidențiale din România au fost monitorizate și de presa internațională. "Klaus Iohannis a câștigat cu ușurință alegerile", spun jurnaliștii străini.

Deutsche Welle anunță rezultatele alegerilor prezidențiale din România: ”Președintele în exercițiu Klaus Iohannis a obținut o victorie răsunătoare în turul doi al alegerilor prezidențiale din România, conform rezultatelor exit-poll. Iohannis s-a angajat să lupte contra corupției, după ce guvernul de centru stânga al PSD a căzut”, spun jurnaliștii germani.

Reuters: Preşedintele de orientare de centru al României, Klaus Iohannis, a câştigat cu uşurinţă alegerile de duminică, în conformitate cu aşteptările, zdrobindu-şi contracandidatul socialist cu promisiunea de a relua reforma din justiţie încetinită de guvernele sociale democrate ale PSD.

AFP:  Preşedintele în funcţie Klaus Iohannis a câştigat duminică turul al doilea al alegerilor, potrivit sondajelor de opinie, un rezultat care va confirma traiectoria pro-europeană a statului membru est-european. La 30 de ani de la căderea comunistului, fostul profesor de fizică de centru-dreapta a câştigat cu 64,8% - 66,5% din voturi, conform sondajelor de opinie, învingând-o pe liderul PSD, Viorica Dăncilă, fost premier al României. Dăncilă a obţinut 33,5%-35,2% din votul, cel mai slab rezultat obţinut vreodată de PSD, care a dominat politica românească de la căderea comunismului în 1989.

The Guardian: Preşedintele de centru al României, Klaus Iohannis, a câştigat cu uşurinţă alegerile, confirmând aşteptările. Publicaţia britanică citează sondajul de opinie realizat de IRES, potrivit căruia Iohannis a obţinut 66,5% din voturi în alegerile de duminică, iar Viorica Dăncilă 33,5%. Un alt sondaj, realizat de CURS-Avangarde, arată că Iohannis a câştigat cu 64% din voturi. Iohannis a promis în campanie reluarea reformei din justiţie, încetinită de guvernele social-democrate succesive, notează publicaţia britanică.

New York Times:  Preşedintele de centru al Româniai, Klaus Iohannis, a câştigat scrutinul de duminică în conformitate cu aşteptările, zdrobindu-şi contracandidata socialistă cu promisiunea de a relua reforma din justiţie încetinită de guvernele sociale-democrate (PSD) succesive.

Aljazeera: Preşedintele de centru al României Klaus Iohannis a  câştigat cu uşurinţă alegerile prezidenţiale, în conformitate cu aşteptările, cu promisiunea de a relua reforma din justiţie încetinită de guvernele social-democrate. Publicaţia notează că Iohannis a fost favorit să o învingă confortabil pe fostul premier al PSD Viorica Dăncilă, în alegerile de duminică.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Presa internațională: "Klaus Iohannis a câștigat cu ușurință alegerile"