Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Inspecția Judiciară s-a autosesizat în urma dezvăluirilor prezentate la Antena3

Inspecţia Judiciară va face verificări pentru a stabili dacă este vorba despre abateri disciplinare, în cazul dezvăluirilor de la Antena 3.

de Redactia Observator

la 12.02.2018 , 11:52

Președintele CSM va sesiza Inspecția Judiciară, după dezvăluirile bombă prezentate la Antena3

Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu ca urmare a informaţiilor apărute în spaţiul public în legătură cu DNA şi va face verificări prealabile pentru a stabili dacă este vorba despre abateri disciplinare.

"Conducerea Inspecţiei Judiciare a analizat informaţiile aparute în spaţiul public în seara zilei de 11 februarie 2018 şi a decis sesizarea din oficiu. Inspectorii judiciari urmează să efectueze verificări prealabile  pentru a stabilii dacă există indicii privind săvârşirea vreunei abateri disciplinare", anunţă instituţia.

Antena 3 a difuzat duminică seară înregistrări furnizate de Vlad Cosma din care rezulta că i s-ar fi cerut să planteze probe pentru un dosar vizându-i pe Sebastian Ghiţă şi Victor Ponta.

Articolul continuă după reclamă

De asemenea, în emisiune a fost şi procurorul Mihaiela Iorga a relatat că că şefa DNA Laura Codruţa Kovesik a chemat-o şi a întrebat-o dacă nu poate urgenta dosarul unui fost ministru al cărui nume era vehiculat pentru postul de premier, argumentul lui Kovesi fiind că acesta o va numi ministru al Justiţiei pe Dana Gîrbovan, şefa UNJR, ceea ce nu ar fi bine pentru DNA. De asemenea, Iorga a vorbit şi despre imixtiuni ale lui Kovesi în dosare.

Ulterior, fostul deputat Sebastian Ghiţă a reluat afirmaţiile conform cărora a avut o relaţie apropiată cu Laura codruţa Kovesi.

Citiţi aici mai multe despre dezvăluirile lui Vlad Cosma.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeți că scrisul de mână are beneficii care nu pot fi înlocuite de tehnologie?
Observator » Evenimente » Inspecția Judiciară s-a autosesizat în urma dezvăluirilor prezentate la Antena3