Antena Meniu Search
x

Video Președintele Klaus Iohannis, asaltat cu mesaje după o numire politică la Apele Române

Lupta unui angajat al statului, schimbat din funcţie ca să facă loc unui om susținut politic de PNL, a ajuns până la Palatul Cotroceni. Până acum, fără ecou însă. Intrebat ce raspunde petiției primite la președinție, Klaus Iohannis a răspuns că se va informa și va anunța după.

de Redactia Observator

la 26.11.2020, 23:20

Vezi și
  • Materialul publicat de jurnaliștii de la Recorder a depășit două milioane de vizualizări
  • Mii de oameni au comentat pe pagina lui Iohannis, după ce președintele a spus că "se va informa"

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Aşa a răspuns preşedintele când a fost întrebat despre materialul publicat de jurnaliştii de la Recorder. Reportajul spune povestea lui Ovidiu Ianculescu, fost director al Sistemului de Gospodărire a Apelor Mureş. Inginer de meserie, a fost presat să demisioneze pentru ca în locul său să fie numit un liberal, cu zero cunoştinţe sau experienţă în domeniu.

Alex Nedea, jurnalist de investigaţii: Domnul Iohannis ştie foarte bine că această temă a politizării este o chestiune foarte intens discutată în societate. Chiar el s-a folosit de această temă în campania electorală pentru prezidenţiale. Şi vă dau un citat din programul lui prezidenţial: "Sistemul bugetar nu poate fi un refugiu pentru incompetenţă şi pentru clientelă politică".

Materialul a fost publicat marţi dimineaţă, cu 33 de ore înainte de conferinţa de presă de ieri, de la Cotroceni. Şi cu 10 zile înainte de alegeri.

Ovidiu Ianculescu: Pentru liniştea familiei mele, pentru liniştea copiilor mei şi a mea, profesională, să nu mă pun cu un partid aflat la putere, că au toate mijloacele şi toate instrumentele la îndemână să mă facă praf. Această expunere mi-au făcut-o şi alţi directori cu mult mai multă experienţă decât mine şi în vârstă, care tot aşa m-au sfătuit: "Copile, nu te pune cu ei, că te fac praf!"

Mai mult, în urmă cu o mai bine de o lună, Ovidiu Ianculescu i-a trimis un memoriu preşedintelui Klaus Iohannis, în care explica situaţia de la Apele Române. Administraţia Prezidenţială i-a răspuns pe 2 noiembrie: "Petiţia dumneavoastră a fost trimisă la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor". Adică la cei care l-au demis. Inginerul fără carnet de partid a fost înlocuit în funcţie de secretarul organizaţiei locale a PNL. Cine conduce Apele Române? Ervin Molnar, preşedinte al aceleiaşi filiale.

Ovidiu Ianculescu: Peste noi au intrat două persoane, de la Corpul de Control al directorului ANAR, Ervin Molnar. Domnule, ce se întâmplă aici? Zice: "Păi, uite, Ovidiule, că a trimis Ervin Molnar Corpul de Control, că tu nu vrei să îţi dai demisia şi au venit să te forţeze să îţi dai demisia din funcţia de director pentru că este promisă unui personaj din PNL Mureş. Şi şeful Corpului de Control mi-a zis: "Domnule, pentru ce?" "Păi, să vă daţi demisia!"

A doua zi după apariţia materialului Recorder, acelaşi Ervin Molnar l-a demis pe subordonatul său pe linie de partid, "ca urmare a declarațiilor sale publice care nu fac cinste unei instituții de o asemenea importanță în gospodărirea apelor din județul Mureș".

Reporter: Ce puteţi face când instituţia este politizată într-o asemenea măsură?

Klaus Iohannis, preşedintele României: După ce mă documentez, pot să vă răspund.

Imediat, mii de oameni au sărit în ajutorul preşedintelui şi au comentat la ultima postare de pe pagina oficială a lui Klaus Iohannis, cu un link către materialul Recorder.

Alex Nedea, jurnalist de investigaţii: Cred că ăsta e principalul secret al succesului acestui material. Ovidiu este în casele fiecăruia dintre români. Asta este problema. Şi asta nu înţelege preşedintele.

Reportajul Recorder a depăşit două milioane de vizualizări. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Președintele Klaus Iohannis, asaltat cu mesaje după o numire politică la Apele Române