Antena Meniu Search
x

Preşedintele Klaus Iohannis împlineşte astăzi 56 de ani

Preşedintele României, Klaus Iohannis, împlineşte 56 de ani. Şeful statului îşi petrece ziua de naştere în vila de protocol de la Neptun

Preşedintele României, Klaus Iohannis, împlineşte 56 de ani. Şeful statului îşi petrece ziua de naştere în vila de protocol de la Neptun

Şeful statului a ajuns la mare de ieri împreună cu soţia sa, Carmen Iohannis, şi câţiva prieteni. Klaus Iohannis le-a prezentat invitaţilor domeniul pe care se afla vila de protocol, după care s-a oprit pe terenul de tenis, pentru un meci.

Liderii liberali nu sunt nici ei departe de Neptun. Mâine se vor afla la Constanta, unde senatorul Puiu Hasotti îşi lansează o carte.

Şeful statului s-a născut la 13 iunie 1959, în Sibiu, într-o familie de saşi transilvăneni. Klaus Iohannis a urmat, între anii 1979-1983 Facultatea de Fizică a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, potrivit biografiei publicate pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale.

Între anii 2000 şi 2014, până când a devenit Preşedintele României, a fost primar al municipiului Sibiu.

Anterior, Klaus Iohannis a fost profesor de fizică în Sibiu şi, mai apoi, inspector general adjunct şi inspector general la Inspectoratul Şcolar al judeţului Sibiu.

În 2014, înainte de alegerile prezidenţiale ale României pe care le-a câştigat, a fost ales preşedinte al Partidului Naţional Liberal, după ce anterior fusese ales prim-vicepreşedinte al PNL.

Între 2002 şi 2013 a fost preşedintele Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Preşedintele Klaus Iohannis împlineşte astăzi 56 de ani