Prietenie de poveste, legată în spital! O infirmiera din Capitală i-a citit prima poveste din viața unei fetițe internate
În spitalele din România, există şi cadre medicale care ştiu că, în clipa în care un om suferă, nu are nevoie numai de îngrijire medicală, ci şi de afecţiune!
În spitalele din România, există şi cadre medicale care ştiu că - în clipa în care un om suferă - nu are nevoie numai de îngrijire medicală, ci şi de afecţiune!
Dorina este ca a doua ei mamă. Poveştile pe care mama nu i le poate citi o liniştesc pe fetiţa de cinci ani. Fotografia cu cele două, în spital, a transmis emoţii puternice. Mii de oameni au apreciat-o şi au distribuit-o pentru ca astfel de momente să nu mai fie atât de rare în spitalele româneşti.
La Grigore Alexandrescu, Dorina aleargă între saloane. Şi face tot posibilul să nu fie doar o infiermieră. Ci o prietenă. De multe ori, citeşte spaimă în ochii celor mici.
Dorina Mihai infirmieră:
- Azil al groazei, descoperit în Bacău de ANPC. Zeci de bătrâni primeau mâncare expirată de luni de zile
- Un minor de 15 ani s-a urcat la volanul unei maşini şi a provocat un accident grav, în Constanţa. A fost găsit...
- Rezultate LOTO 6/49 duminică 16 februarie 2025, ora 18:50. Numerele câştigătoare la loto azi
- Eurostat: România este codaşa Uniunii Europene la educaţia digitală. Care sunt cauzele
- Cutremur azi în România. Un seism de 3,6 pe scara Richter s-a produs în Vrancea
După ce a ieşit din baie, mama a spus că vrea şi dumneaei să facă baie şi m-a rugat să stau cu fetiţa. Fiind speriată că pleacă mama de lângă ea şi agitată, ca să se potolească şi să stea cuminte, i-am citit o carte şi m-am aşezat lângă ea.
A fost suficient încât să adoarmă liniştită. Să intre în lumea viselor şi să uite că e în spital.
"De necrezut! Un exemplu pentru toate celelalte spitale sau secţii unde lucrurile ar trebui să fie la fel. Mi s-a încălzit sufletul și am un zâmbet de la o ureche la alta."
Au fost şi mulţi români care au promis că le vor ajuta pe infirmiere şi vor veni să aline durerile copiilor cu o poveste.
Anişoara Anghel, infirmieră:
Îi încurajăm, în general, pentru că le e foarte teamă de ce se întâmplă, noi suntem aici pentru ei.
Miile de copii care ajung în fiecare lună în saloanele Secţiei de Cardiologie şi Neurologie sunt dintre cei mai vulnerabili pacienţi. Iar veştile despre boală nu trebuie să le şteargă zâmbetul de pe chipurile lor.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰