Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Prietenii lui Flavius, fotbalistul înecat în Olt după o plimbare cu skijetul, acuză o mușamalizare. Cine ar fi de fapt vinovat de tragedie

Moartea fotbalistului de 19 ani, înecat în Olt în timpul unei petreceri, a învolburat comunitatea din Slatina. Sute de tineri s-au mobilizat pe reţelele de socializare şi au protestat pe străzile oraşului, în ciuda încercării poliției și jandarmeriei de a-i dispersa.

de Diana Speretoiu

la 05.06.2024 , 14:45

Protestatarii susțin că au suspiciuni că s-ar încerca mușamalizarea cazului. Este acuzația pe care o aduc familia și prietenii băiatului de 19 ani, care și-a pierdut viața la sfârșitul săptămânii trecute. Tinerii spun că de vină pentru acest accident a fost, de fapt, un alt tânăr de 17 ani, care ar fi condus skijetul de pe care a căzut sportivul pe 19 ani. Acum, toată vina ar fi pusă doar pe Flavius, fotbalistul mort. Protestul a avut loc chiar în ziua în care acesta a fost înmormântat. Sute de copii și tineri au mărșălui pe străzile din Slatina, s-au oprit în fața mai multor instituții și au cerut să se facă dreptate. 

Acuzaţii grave după moartea tânărului de 19 ani, înecat în Olt

Prietenii lui Flavius îi acuză pe tinerii cu care sportivul şi-a petrecut ultimele ore din viaţă. 

Vezi și

"Nu l-au lăsat să poarte vestă. Cel care conducea skijetul era băut, a început să facă tumbe şi au căzut de pe skijet. Încearcă să-l scoată pe el vinovat, că el a condus. Toată lumea ştie adevărul", povesteşte prietenul lui Flavius. 

Pe acelaşi subiect

Tragedia a avut loc pe 1 iunie, în zona comunei Verguleasa, la 30 de kilometri distanţă de Slatina. Complexul este unul privat, iar zona este împrejmuită de gard. Este neclar încă dacă băieţii aveau aprobare să intre acolo sau dacă au intrat abuziv. 

Filmul cumplitei tragedii de pe râul Olt. Flavius, pe skijet, deși nu știa să înoate

Flavius se afla pe un skijet condus de prietenul lui de 17 ani. La un moment dat, adolescentul a întors brusc scuterul acvatic şi amândoi au căzut în apă. Nu purtau şnurul de siguranţă, pentru că altfel motorul se oprea, iar băieţii s-ar fi putut prinde de ambarcaţiune. Niciunul nu purta vestă de salvare, iar Flavius nu ştia nici să înoate. 

Flavius nu a avut puterea să strige după ajutor şi nici să dea din mâini ca să se salveze. Specialiştii îl numesc sindromul ''morţii tăcute'', adesea întâlnit la persoanele care se află în pericol iminent de înec.  

"Vreau să atrag atenţia asupra nepăsării oamenilor, asupra faptului că Flavius putea fi salvat. El era atât de săritor şi nimeni, nimeni nu a luptat pentru el", mărturiseşte, înecată în lacrimi, prietena lui Flavius. 

Proprietarul terenului lângă care a avut loc tragedia este Cătălin Uşurelu, director al Companiei de Apă Olt. Acesta a refuzat să facă vreo declaraţie, motivând că este o anchetă în desfăşurare. "În cauză a fost întocmit dosar penal pentru sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă", a transmis Gheorghe Claudiu Serban, purtător de cuvânt IPJ Olt. 

Legislaţia în vigoare dă voie oricărei persoane majore să conducă un skijet, indiferent de puterea motorului, dacă acesta nu are o lungime mai mare de 2,5 metri. Vesta de salvare este obligatorie, la fel şi prinderea şnurului de siguranţă în jurul încheieturii. În unele cazuri, cei care conduc primesc şi un fluier, pentru a fi reperaţi imediat de salvatori atunci când au nevoie de ajutor. 

Diana Speretoiu Like

Când mă întreabă cineva de unde sunt, îmi place să răspund mereu: De acasă de la Brâncuși! Sunt Diana Speretoiu. Din Gorj. Aduc în prim plan tot ce e mai frumos, dar și ce e nedrept, ne revoltă, ne șochează.

Comentarii


Întrebarea zilei
Aveți încredere în influencerii de pe rețelele de socializare?
Observator » Evenimente » Prietenii lui Flavius, fotbalistul înecat în Olt după o plimbare cu skijetul, acuză o mușamalizare. Cine ar fi de fapt vinovat de tragedie