Prima corvetă construită în România, predată armatei pakistaneze
Prima corvetă construită în România a fost astăzi predată armatei pakistaneze. Nava de luptă a fost proiectată, construită şi echipată de români, dar livrată Pakistanului. Totul în timp ce armata română aşteaptă de mai bine de cinci ani construirea a trei corvete.
- Prima corvetă construită în România, predată armatei pakistaneze
- Corveta a fost realizată în 32 de luni
Prima corvetă construită în România a fost astăzi predată armatei pakistaneze. Nava de luptă a fost proiectată, construită şi echipată de români, dar livrată Pakistanului. Totul în timp ce armata română aşteaptă de mai bine de cinci ani construirea a trei corvete, atât de necesare marinarilor noştri.
Nava de luptă construită la Galaţi a fost astăzi predată armatei din Pakistan.
32 luni în care maşinăria de luptă a fost proiectată, asamblată, dotată cu arme şi apoi testată în Marea Neagră de către constructorul olandez.
- Documente militare secrete, găsite împrăştiate pe stradă în UK de un bărbat care se ducea să vadă un meci:...
- Ce spune Ilie Bolojan despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Cred că e bine să avem o armată de...
- Reuniune a şefilor armatelor europene marți, la Paris. Discuţii pentru o posibilă coaliţie, în cazul unui...
- Decizie radicală luată de Norvegia. Forţele SUA, staţionate pe teritoriul norvegian, nu vor mai primi combustibil
- Care sunt cele mai puternice armate din NATO. UE ar putea face o coaliţie cu Marea Britanie şi Turcia, după...
Corveta poate primi la bord 100 de militari, cântăreşte peste 2800 de tone şi este dotată cu tunuri de 76 de milimetri. Are şi un heliport, de unde pot decola aparatele militare adăpostite într-un hangar pneumatic.
Suntem în punctul 0 al acestui vas, la timonă. Vorbim despre punctul de comandă. De aici, căpitanul poate vedea ce transmite fiecare componentă a vasului pe aceste ecrane. De aici se dau şi toate comenzile când vorbim de armament. Este cel mai sigur punct de pe vas. Toate geamurile sunt antiglonţ.
În timp ce Pakistanul primeşte corvete construite în Galaţi, armata română mai are de aşteptat. După disputele care au durat cinci ani, compania franceză Naval Group a fost selectată să construiască cele patru corvete de care forţele navale române au atât de multă nevoie.
1,6 miliade de euro va plăti Romania pentru navele de luptă şi pentru modernizarea celor două fregate pe care le avem deja. Contractul nu a fost încă atribuit.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰