Antena Meniu Search
x

Video Prima reacţie a poliţistului umilit de politicianul Mihai Lupu. Superiorul l-a sunat să îi ceară să încalce legea: "E preşedintele CJ!"

Noi imagini compromiţătoare în scandalul dintre preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa şi un poliţist local. După ce l-a înjurat pe agent, politicanul a dat un telefon, iar poliţistul a fost sunat imediat de superiori, care i-au cerut să îi lase drum liber. Primarul Constanţei, care are în subordine poliţia locală, tace. A vorbit, însă, pentru prima oară, agentul implicat - ar face oricând la fel, cu oricine.

de Redactia Observator

la 07.04.2023, 20:33

Vezi și

Discuție polițist local - superior

- Salut, domnu', ce faci/

- Uite, bine.

- Eşti la barieră la Alecsandri, acolo?

Pe acelaşi subiect

- Da, da. 

- Am înţeles că este preşedintele Consiliulu Judeţean pe acolo. 

- Da. Nu are acces pe maşină.

- Am înţeles, mă. Dar lăsaţi-l, mă, să treacă. Ce ******? E preşedintele Consiliului Judeţean...

- Da?

- Păi...

Sunt ordinele primite de un poliţist local, la câteva minute după ce nu a lăsat maşina preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu, să intre într-o zonă pietonală din apropierea falezei. În încercarea de a-şi croi drum, politicianul a izbucnit. 

Agentul implicat în scandalul cu preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa spune că nu a fost intimidat nici atunci, nici acum, când cazul a luat amploare. Nu îşi reproşează nimic - nici apariţia filmării în spaţiul public. 

Andrei Rădulescu, poliţist local: Nu le-am dat eu şi nu îmi mai exprin nicio părere pentru că se ocupă procurorii de acest caz. Am exercitat foarte corect, e foarte bine cum am procedat. 

Reporter: Aţi proceda aşa în orice situaţie?

Andrei Rădulescu, poliţist local: Da!

Sunat de şeful lui imediat după scandal, poliţistul l-a anunţat că preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa a comis ceea ce se numeşte ultraj. Superiorul lui a vrut, însă, să se asigure că scandalul nu va ieşi la suprafaţă. 

Discuție polițist local - superior

- Poţi să-mi scoţi şi mie filmarea?

- Vezi c-a pus mâna pe mine. L-am filmat. 

- V-aţi certat sau ce s-a întâmplat?

- Nu, el a început. Păi dacă este şi în stare de ebrietate...

Cu câteva minute înainte, politicianul l-ar fi sunat pe edilul din Constanţa, Vergil Chiţac

Andreea Filip, reporter Observator: Este a cincea zi de când a izbucnit acest scandal. Până în momentul de faţă nu am reuşit să obţinem un interviu din parte Primăriei Constanţa. Singurul punct de vedere a fost un comunicat. 

Concluzia primarului a fost că poliția locală aplică legea. Nicio vorbă despre intervenţia făcută de şeful agentului.Scandalul a fost filmat de bodycam-ul poliţistului - ameninţat de preşedintele consiliului judeţean că îşi va pierde slujba. 

Preşedintele consiliului judeţean Constanţa, Mihai Lupu, are dosar penal pentru ultraj din cauza acestui incident, care a avut loc la sfârşitul lui 2021. Recunoaşte că a greşit, dar...

Mihai Lupu, preşedinte CJ Constanţa: Nimeni nu este perfect. Cine crede că nu greşeşte, să spună că nu greşeşte. 

Preşedintele consiliului judeţean Constanţa ar putea fi condamnat la şapte ani de închisoare dacă ajunge la proces.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Evenimente » Prima reacţie a poliţistului umilit de politicianul Mihai Lupu. Superiorul l-a sunat să îi ceară să încalce legea: "E preşedintele CJ!"