Antena Meniu Search
x

Video Preşedintele CJ Constanţa, Mihai Lupu, despre imaginile în care înjură şi ameninţă un poliţist local care îşi face datoria: "Editate tendenţios"

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa este în centrul unui scandal uriaş. Liberalul Mihai Lupu a fost filmat când înjura şi agresa un poliţist local. Politicianul, care părea sub influenţa băuturilor alcoolice, era supărat că nu este lăsat să intre cu maşina prin centrul oraşului, unde aveau acces doar riveranii. L-ar fi sunat târziu în noapte inclusiv pe primar, coleg de partid, ca să ia urgent măsuri. Pus faţă-n faţă cu imaginile, Lupu susţine că orice om mai şi greşeşte. 

de Redactia Observator

la 03.04.2023, 20:40

Vezi și

"Cât de prost să fii tu, mă? Eu sunt preşedinte de Consiliu Judeţean! Eşti cel mai prost om pe care l-am văzut în viaţa mea!". Scena are loc în noiembrie 2021, la patru dimineaţa. Politicianul încearcă să-şi scurteze drumul spre casă şi ajunge la bariera care, la vremea respectivă, restricţiona drumul către faleză, numită zona pensinsulară. Un poliţist local nu lasă maşina să treacă pentru că nu are un permis special de riveran. În urma refuzului, şeful Consiliului Judeţean ia foc. 

Liberalul îl cheamă la ordin. Agentul, care înregistrează cu un bodycam toată discuţia, nu se lasă intimidat. 

Data: 17.11.2021

Președintele CJ Constanța: Eu sunt preşedintele Consiliului Judeţean. Dumneata cine eşti?

Pe acelaşi subiect

Polițist local: Rădulescu Andrei, de la Poliţia Locală. Aici intră doar cei cu permis...

Președintele CJ Constanța: Eu locuiesc aici!

Când vede că poliţistul nu cedează presiunilor, Mihai Lupu îl sună pe primarul Constanţei, Vergil Chițac.

Președintele CJ Constanța: Vrei să vorbeşti cu domnul primar? Vorbiţi cu domnul primar!

Polițist local: Nu pot să vorbesc la telefonul dumneavoastră!

Președintele CJ Constanța a trecut la jigniri și amenințări

Din acest moment, politicianul începe să-l jignească pe agent. Iar după o ploaie de insulte, chiar îl loveşte.

Președintele CJ Constanța: Băi, eşti idiot! Mâine nu mai eşti acolo, prostălăule!

Polițist local: Staţi aşa, staţi! Vă rog frumos să vă purtaţi civilizat! Vă anunţ...

Președintele CJ Constanța: Ce anunţi, mă, idiotule? Săptămâna viitoare nu mai eşti nimic. Am venit să mă duc acasă la mine!

Polițist local: Aţi pus mâna pe mine.

Președintele CJ Constanța: Ce am făcut, prostule?

În mai puţin de zece minute, şeful de la CJ Constanţa trece de la trafic de influență, la tulburarea ordinii publice și chiar la ultraj. Faţă în faţă cu imaginile, Mihai Lupu şi-a cerut scuze, dar a acuzat şi o campanie de denigrare la adresa sa.

“Da, într-adevăr, am folosit nişte cuvinte licenţioase care nu fac parte din limbajul meu. Da, într-adevăr, cred că ar fi trebuit să îmi cenzurez acele expresii, dar aici am să spun foarte clar că atitudinea agentului respectiv, practic mi-a creat o răbufnire şi, ca orice om am răbufnit şi eu adresând acele cuvinte pentru ca îmi cer scuze tuturor constănţenilor.  Dacă vă uitaţi pe toate acele imagini, evenimentul a fost la ora 20:30, în imagini apare ora 4 dimineaţa. Acele imagini, toate sunt editate tendenţios”, a declarat Mihai Lupu.

Polițistul local susține că nu știe cum au ajuns imaginile în spațiul public

Poliţistul local, care şi-a dat demisia între timp, spune pentru Observator că nu ştie cum a ajuns filmarea în spaţiul public şi că nu a depus plângere pe numele lui Mihai Lupu pentru comportamentul acestuia. Şefii agentului susţin că nu s-ar fi făcut presiuni pentru plecarea sa.

Ionuț Dumitru, șeful Poliției Locale Constanța: Și-a făcut datoria foarte bine. A rămas ferm pe poziţie. Eu l-am felicitat. În urmp cu aproximativ patru luni a ales să-şi depună demisia, amiabilă. A fost un poliţist evaluat cu calificative de foarte bine.

La doi ani distanţă, primarul Constanţei, coleg de partid cu şeful Consiliului Judeţean, luadă agentul că şi-a făcut treaba, însă nu menţionează nimic de faptul că era gata să vorbească la telefon cu el. 

Mihai Lupu a câştigat alegerile locale în 2020, după două mandate consecutive de deputat din partea PNL. Este unul dintre cei mai bogaţi politicieni de la malul mării. Are două terenuri, două apartamente, două case, 35.000 de euro în cont, dar şi acţiuni de sute de mii de lei la o firmă care ar fi abonată la contracte cu statul, după cum scrie presa locală. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Preşedintele CJ Constanţa, Mihai Lupu, despre imaginile în care înjură şi ameninţă un poliţist local care îşi face datoria: "Editate tendenţios"