Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de două ori un drum european

Nunta opulentă de la Buzescu s-a lăsat cu urmări fără precedent: socrul mare a fost reținut! El este acuzat de instigare la îngreunarea circulaţiei pe drumurile publice. Mai ales că nu e prima dată. Anul trecut, a blocat aceeaşi şosea europeană care leagă Alexandria de Roşiorii de Vede pentru nunta fiicei. Bărbatul este fiul lui Dan Finuţu, celebru pentru palatul somptuos, copie unu la unu după tribunalul din Caracal.

de Bogdan Dinu

la 16.05.2024 , 19:42

S-a terminat distracţia în cea mai bogată familie din comuna Buzescu. Acum a venit nota de plată.

Bogdan Dinu, reporter Observator: După ce au audiat nuntaşii şi martorii la petrecerea fastuoasă ţinută în Buzescu, poliţiştii au tras şi concluziile. Socrul mare, adică tatăl mirelui, este cel vinovat pentru că ore bune traficul pe acest drum european a fost efectiv paralizat. Poliţiştii l-au chemat să dea explicaţii şi l-au reţinut.

S-a dus singur de la bal la arest, dar n a stat mult. După 12 ore, socrul mare, Miclea Finutu, fiul cel mare al lui Dan Finuţu, a fost lăsat să plece acasă.

Vezi și

Adrian Cuculis, avocat: Atunci când, practic nu există o cooperare între organul de cercetare penală poliţist şi procuror, apar asemenea sincope. Semnalul acesta este foarte puternic. Este aproape nemaîntâlnit ca o persoană care a blocat drumul să fie reţinută.

Pe acelaşi subiect

Bogdan Dinu, reporter Observator: ​Miclea Finuţu bifează o premieră. Până acum, nu au mai fost reţinute persoane pentru că au blocat străzile, nici cu nunţi, nici cu înmormântări. Cel puţin nu în judeţul Teleorman. De ce el şi de ce acum? Explicaţiile poliţiştilor sunt simple. Miclea Finuţu nu e la prima "abatere", a mai făcut şi alte petreceri legendare în stradă. Aşadar, pur şi simplu a recidivat!

Nunta opulentă de la Buzescu s-a lăsat cu urmări fără precedent: socrul mare a fost reținut!

Anul trecut, când şi-a măritat fiica, petrecerea de pomină a fost după acelaşi model cu cea din weekend. A chemat lăutari vestiţi, a blocat drumul, au defilat maşini, drone şi elicoptere.

Socrul mare nu e pentru prima dată când dă cu subsemnatul la poliţie. După ce Dan Finuţu, tatăl lui, a murit în 2012 într-un accident rutier, le-a lăsat copiilor moştenire nu doar castelele poleite şi milioanele de euro, ci şi afacerile.

Miclea Finuţu şi fratele mai mic au ajuns să coordoneze firmele care se ocupau cu importurile de metale rare. Familia Finuţu ajunsese la un moment dat cel mai mare furnizor de materii prime pentru combinatele siderurgice româneşti. În 2014, fraţii Finuţu au fost cercetaţi pentru evaziune fiscală. ANAF estima că prejudiciul se ridica la aproximativ 40 de milioane de euro.

Localnic: Rolls-urile alea de care s-a zis că sunt un milion, sunt de fapt două.

Dar limuzinele nu sunt ale familiei Finuţu. Maşinile, fiecare peste 200 de mii de euro, sunt înmatriculate pe firme din Bucureşti, Chitila şi Bragadiru.

Reporterii Observator au trimis solicitare către structura centrală ANAF

Costică Stancu, expert probleme romi primăria Buzescu: Sunt oameni în această ţară care au bani foarte mulţi, dar nu-i artă. Ştiţi ce zic? Stau ascunşi! Ţiganul, ce are, aia arată. Ei o fac special să vadă consătenii, oamenii din etnite.

Şi, totuşi, de unde vin averile cu care se laudă locuitorii din Buzescu şi câte controale au făcut angajaţii statului în palatele poleite? Reporterii Observator au trimis solicitare către structura centrală ANAF şi către ANAF Teleorman.

Cererea e redirecţionată către structura regională ANAF Ploiesti. De aici, întrebările noastre ajung la alte patru instituţii - Primăria Buzescu, IPJ Teleorman, Direcţia Permise şi Direcţia Generală Control Venituri. Adică, solicitarea ajunge din nou de unde a plecat, la Bucureşti. După cinci zile de pasat responsabilităţi, niciun răspuns.

Bogdan Dinu Like

Zilnic am ocazia să văd ceva nou, să cunosc persoane și să aflu noi perspective. În fiecare zi am ocazia să caut răspunsurile la întrebările pe care, în anumite momente, și le pune o țară întreagă. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de două ori un drum european