Antena Meniu Search
x

Primarul Sucevei, mesaj video după carantinarea orașului: "Fac un apel să fim calmi, să fim raționali"

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a făcut un apel la calm, rațiune și disciplină după ce ministrul Vela a anunțat carantinarea municipiului și a localităților limitrofe.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 31.03.2020, 07:53

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a făcut un apel la calm, rațiune și disciplină
Primarul Sucevei, mesaj video după carantinarea orașului: Fac un apel să fim calmi, să fim raționali - captura video YouTube

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a făcut un apel la calm, rațiune și disciplină după ce ministrul Vela a anunțat carantinarea municipiului și a localităților limitrofe.

"Este o situație destul de dramatică. Fac un apel să fim calmi, să fim raționali. Până la urmă această măsură este pentru a ne proteja pe noi, viețile noastre, pentru a limita extinderea acestui virus", a transmis Ion Lungu prin intermediul unui mesaj video.

Edilul a precizat că a avut o discuție cu premierul Ludovic Orban, care l-a asigurat că este alături de Suceava, de suceveni și că va acorda tot sprijinul necesar pentru a trece peste această perioadă dificilă.

Ion Lungu i-a asigurat pe suceveni că viața lor se va desfășura ca și până acum, fiind în plus instituită limitarea intrărilor și ieșirilor din oraș.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Vă rugăm să fim disciplinați, să fim calmi", a mai transmis Ion Lungu.

Suceava și alte localități, închise

Reamintim că, aseară, ministrul de Interne Marcel Vela a anunţat intrarea în vigoare a Ordonanței militare cu numărul 6, care prevede carantinarea municipiului Suceava, dar și a altor localități învecinate.

"Se instituie măsura de carantinare asupra municipiului Suceava, comune din zona limitrofă şi o zonă de protecţie asupra unor unităţi administrativ teritoriale din Suceava”, a anunţat ministrul.

El a precizat că sub măsura carantinei intră și localitățile Adâncata, Salcea, Mitocul Dragomirnei, Ipotesti, Bosanci, Moara, Pătrăuți.

În zona carantinata este permisa intrarea sau iesirea doar pentru transportul de marfuri, materii prime, sau alte activități vitale. Accesul este interzis persoanelor care nu locuiesc in zona, cu anumite exceptii. CFR nu va comercializa bilete sau abonamente pentru transportul calatorilor in zona carantinata.

Toate restrictie se aplica in localitatile carantina si in zona de protectie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Primarul Sucevei, mesaj video după carantinarea orașului: "Fac un apel să fim calmi, să fim raționali"