Meniu
Search
x

Primarul Dominic Fritz, reacţie dură după impunerea carantinei de noapte în Timișoara: Restricţii doar pentru nevaccinaţi

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a reacţionat dur după impunerea carantinei de noapte în Timişoara, susţinând că situaţia este diferită faţă de primăvară.

De Redactia Observator la 22.09.2021, 20:15

În plus, edilul spune că nu este de acord cu decizia CJSU şi că restricțiile aplicate tuturor timișorenilor, indiferent dacă s-au vaccinat sau nu, sunt nedrepte.

„Nu, nu sunt de acord! Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, din care nu mai fac parte, a decis că, potrivit regulilor naționale, Timișoara trebuie să intre într-o carantină de noapte, în week-enduri. Restricțiile aplicate tuturor timișorenilor, indiferent dacă s-au vaccinat sau nu, sunt nedrepte, vor afecta economia locală care suferă grav din cauza pandemiei și a scumpirilor, și învrăjbesc oamenii. În primăvară situația era diferită: nu aveam încă vaccinul disponibil pentru toți”, a scris miercuri seara pe Facebook Dominic Fritz.

Persoanele vaccinate, fără restricţii

Acesta cere Guvernului ca persoanelor care s-au vaccinat să nu le fie aplicate restricțiile, în Timișoara și peste tot în țară. „Nu mai este niciun dubiu: acest val este un val al nevaccinaților. 97% dintre cei internați în luna septembrie la Spitalul Victor Babeș din Timișoara sunt nevaccinați. Sunt un partizan al măsurilor care încurajează vaccinarea, singura care ne poate scoate, cu adevărat, din pandemie. În Timișoara s-a organizat primul maraton de vaccinare. Primăria a făcut o campanie publică pentru vaccinare, inclusiv prin panouri în oraș. Primii români care s-au vaccinat în cabinetele medicilor de familie au fost din Timișoara, într-un proiect pilot pus pe picioare împreună cu Ministerul Sănătății. Am organizat caravane și un centru mobil de vaccinare care să imunizeze acasă persoanele care nu se pot deplasa. Am avut 13 centre de vaccinare, în toate zonele”, spune Dominic Frritz.

Pe acelaşi subiect

Acesta susține că sunt 230.000 de persoane vaccinate complet în județul Timiș și peste jumătate dintre acestea sunt din Timișoara. „Cred că am fi putut sta mai bine dacă măsurile de relaxare ar fi fost corelate cu rata vaccinării. Și cu numărul de teste, că iarași județele care iau în serios testarea sunt primele unde se impun restricții. Este timpul să acordăm recunoaștere, prin măsuri clare, responsabilității individuale și colective și să nu-i obligăm pe cei care s-au vaccinat deja să îndure, din nou, aceleași restricții”, a mai spus primarul.

Carantina de noapte impusă după ce incidenţa a sărit de peste 4 la mia de locuitori

Potrivit acestuia, singura cale să prevenim internările la ATI și pierderea altor vieți, prin blocarea spitalelor, este vaccinarea. Or, restricțiile generalizate, la fel ca și relaxarea generalizată, descurajează vaccinarea, crede Dominic Fritz.

Carantina de noapte se instituie în weekend la Timișoara, după ce incidența a sărit, pentru a treia zi consecutiv, de 4 la mia de locuitori.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Primarul Dominic Fritz, reacţie dură după impunerea carantinei de noapte în Timișoara: Restricţii doar pentru nevaccinaţi