Antena Meniu Search
x

Video Primăvara de la începutul iernii calendaristice. Lebedele au luat cu asalt Portul Constanţa, iar temperaturile vor ajunge şi la 20 de grade

Vine primăvara de 1 Decembrie. Vom avea temperaturi chiar şi de 20 de grade astăzi. La mare, vremea frumoasă a scos încă de ieri turiştii la plimbare pe faleză. Iar în Port, s-au cuibărit sute de lebede. Este efectul căldurii nefireşti, spun specialiştii, care au decretat că la nivel mondial anul 2023 a depăşit toate recordurile şi a ajuns cel mai cald din istorie.

de Redactia Observator

la 01.12.2023, 08:48

Vezi și

Vine iarna în calendar, însă în termometre temperaturile cresc nefiresc de mult. 

Localnici: Nu ştim cum să ne îmbrăcăm de la o zi la alta. Nu e normal să fie aşa cald dar ne bucurăm, ieşim la o plimbare.

- Eu aş fi preferat să fie iarnă, evident. O să fie din ce în ce mai mult condiţii extreme, ne adaptăm. 

Primăvara de la începutul iernii calendaristice

Pe acelaşi subiect

De Ziua Naţională este cald în toată ţara. Vor fi 20 de grade la Reşiţa şi Oraviţa, 19 în Timişoara şi 18 la Constanţa. Şi Capitala este cuprinsă de acest val de aer cald, cu temperaturi de 15 - 16 grade.

Andreea Petrescu, reporter Observator: Am avut vreme de iarnă în Bucureşti, cu minus 3 grade în zorii zilei şi nu mai mult de 7 grade după-amiază. Sâmbătă însă putem să renunţăm la mănuşi şi fulare pentru că vom avea parte de o zi de primăvară adevărată cu temperaturi de până la 20 de grade Celsius.

Recorduri de  temperatură, cu 10 grade peste normalul perioadei, se vor înregistra în weekend la Constanţa, Călăraşi şi Tulcea. 

Mihai Huştiu, meteorolog ANM: Am mai avut temepraturi de 14 grade în Capitală în 2015, dar şi mai cald a fost prin 2008-2009 când în judeţele din partea de vest, în BIhor şi Arad au fost temperaturi de 19 grade, acum s-ar putea să avem chiar şi 20 de grade. Înseamnă că ar fi cea mai caldă zi din ultimii 15 ani.

La mare, vremea a scos turiştii la plimbare pe faleză. 

Localnici: Super, e plăcut, e nemaipomenit de bine şi de frumos şi mâine am înţeles că o să fie şi mai frumos. 

- Ne plimbăm şi vrem să beneficiem cât mai mult de frumuseţea mării şi de vremea asta excepţională care nu era aşa în alţi ani.

Şi cine a mers până aproape de port a avut şi ce să vadă. 

Cristina Niţă, reporter Observator: Nu ne aflăm în Delta Dunării, ci în Portul Constanţa unde sute de lebede s-au adăpostit în urma furtunii de zilele trecute. 

Păsările nu s-au lăsat speriate nici măcar de nave. Imaginile superbe şi neobişnuite ne-au fost trimise pe Fii Observator. 

Adrian Bîlbă, biolog: S-au obişnuit lebedele, nu mai migrează până în sud la Cairo sau în sudul Greciei, le vezi în portul Constanţa unde găsesc hrană pe timpul iernii. 

Deşi va fi cald, în vestul planurile de vacanţă pot fi date peste cap de ploi. O avertizare meteo de cod portocaliu este valabilă până în această după-amiază. La munte, ninsorile se transformă în ploi şi există risc de inundaţii şi viituri. De duminică, se schimbă schimbarea: se răceşte din nou în toată ţara.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Primăvara de la începutul iernii calendaristice. Lebedele au luat cu asalt Portul Constanţa, iar temperaturile vor ajunge şi la 20 de grade