Antena Meniu Search
x

Primele cazuri de infectare cu tulpina sud-africană în SUA. Oficial din sănătate: ”Suntem cu toții în prima linie acum”

Primele două cazuri de infectare cu tulpina sud-africană a coronavirusului au fost depistate în Statele Unite. Ambele cazuri au fost raportate în Carolina de Sud, însă oficialii din Sănătate spun că, deocamdată nu s-a stabilit vreo legătură între ele.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 28.01.2021, 22:43

Primele cazuri de infectare cu tulpina sud-africană în SUA. Oficial din sănătate: ”Suntem cu toții în prima linie acum”
Primele cazuri de infectare cu tulpina sud-africană în SUA. Oficial din sănătate: ”Suntem cu toții în prima linie acum” - Profimedia Images
  • Ambele contaminări au fost raportate în statul Carolina de Sud.
  • Compania Moderna a anunțat că tulpina sud-africană a arătat o reducere de șase ori a producției de anticorpi neutralizanți, după vaccinare.

Deși nu există nicio dovadă care să indice că această tulpină provoacă boli mai severe, se știe că varianta identificată pentru prima dată în Africa de Sud este mai rezistentă la vaccinurile actuale și se poate răspândi mai ușor și mai rapid decât alte variante.

Nu există un istoric de călătorie cunoscut al celor două persoane infectate și nici nu există o legătură între ele, a declarat într-un comunicat Departamentul de Sănătate și Control al Mediului din Carolina de Sud.

Nu există vreo legătură între cele două contaminări

”Apariția tulpinii sud-africane în statul nostru este un memento important pentru toți cetățenii din Carolina de Sud că lupta împotriva acestui virus mortal este departe de a se fi terminat”, a spus Brannon Traxler, directorul interimar de Sănătate Publică de la Agenția de Sănătate a statului, potrivit Politico.

”In timp ce mai multe vaccinuri împotriva COVID-19 sunt pe drum, rezervele sunt încă limitate. Fiecare dintre noi trebuie să ne reluăm lupta recunoscând că suntem cu toții în prima linie acum. Suntem cu toții împreună”, a mai spus el.

Potrivit cercetărilor de laborator efectuate de compania Moderna, care produce unul dintre cele două vaccinuri autorizate de FDA pentru uz de urgență, tulpina sud-africană a arătat o reducere de șase ori a producției de anticorpi neutralizanți.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Primele cazuri de infectare cu tulpina sud-africană în SUA. Oficial din sănătate: ”Suntem cu toții în prima linie acum”