Antena Meniu Search
x

Video Încă o ţară anunţă că a identificat o nouă tulpină a virusului SARS-CoV-2

După ce, zilele trecute, Marea Britanie anunţa că a descoperit o nouă tulpină a noului coronavirus, care se răspândeste cu repeziciune în sudul Angliei, şi Africa de Sud susţine că a identificat o nouă variantă a SARS-CoV-2.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 19.12.2020, 07:16

Încă o ţară anunţă că a identificat o nouă tulpină a virusului SARS-CoV-2 - istockphoto.com / imagine ilustrativă
  • Africa de Sud se apropie de 900.000 de infecții, cu peste 20.000 de decese asociate.
  • O nouă creștere a cazurilor a făcut ca guvernul să înăsprească restricțiile.

Anunţul a fost făcut pe Twitter de ministrul Sănătății, Zweli Mkhize.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Am convocat acest briefing public pentru a anunța că o variantă a virusului SARS-COV-2 - denumită în prezent varianta 501.V2 - a fost identificată de oamenii de știință din Africa de Sud.

Dovezile care au fost colectate, prin urmare, sugerează că al doilea val pe care îl experimentăm este condus de această nouă variantă", a scris Zweli Mkhize, potrivit Reuters.

Africa de Sud se apropie de 900.000 de infecții, cu peste 20.000 de decese asociate. O nouă creștere a cazurilor a făcut ca guvernul să înăsprească restricțiile.

Africa de Sud a înregistrat cel mai mare număr de infecții cu coronavirus, apropiindu-se de 900.000, cu peste 20.000 de decese asociate. O nouă creștere a cazurilor a făcut ca guvernul să înăsprească restricțiile, în această săptămână.

Vineri, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat că ține legătura cu cercetătorii sud-africani care au identificat noua variantă a virusului.

Organismul global a precizat că nu există nicio indicație că ar fi existat modificări în modul în care se comporta noua tulpină a SARS-COV-2.

Tulpina descoperită în Marea Britanie nu ar fi imună la vaccinul anti-Covid

În urmă cu câteva zile, Marea Britanie anunța că o nouă tulpină a coronavirusului a fost identificată și se crede că provoacă răspândirea mai rapidă în sud-estul țării. Peste 1.000 de persoane din Regat, din 60 de zone diferite, au fost depistate cu această nouă mutaţie.

Matt Hancock, ministrul britanic al Sănătăţii: Am descoperit o nouă tulpină a coronavirusului care ar putea fi asociată cu răspândirea rapidă din sud-estul Angliei. Trebuie să subliniez că la aceste momente nu există nicio dovadă care să sugereze că această tulpină poate provoca o boală mai gravă. Iar ultimele studii clinice arată că este foarte puţin probabil ca această mutaţie să nu răspundă la un vaccin.

Michael Ryan, director de urgenţe sanitare al OMS: Cu siguranţă, analizând această nouă tulpină, care pare să se răspândească în Marea Britanie, este evident că va trebui să colaborăm cu reţeaua noastră internaţională ca să vedem dacă această nouă tulpină se va răspândi mai mult şi la nivel internaţional.

Alexandru Rafila, reprezentant România la OMS: Eu cred că este o nouă tulpină aşa cum au apărut mai multe mutaţii pana in momentul de astăzi. Există această variabilitate genetică a virusului corona. E foarte probabil ca noile vaccinuri care vor fi puse la dispoziţie să ofere protecţie împotriva tuturor variantelor circulante de coronavirus.

În Marea Britanie, campania de imunizare a populaţiei a început de mai bine de săptămână, cu serul Pfizer-BioNTech, însă abia câteva mii de persoane s-au vaccinat. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Încă o ţară anunţă că a identificat o nouă tulpină a virusului SARS-CoV-2