Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Turnură neaşteptată în procesul Vlad Pascu: judecătoarea Ancuţa Popoviciu se mută la altă instanţă. Care ar putea fi urmările

Răsturnare de situaţie în procesul lui Vlad Pascu, tânărul de 19 ani care s-a urcat drogat la volan și a ucis doi tineri vara trecută, în stațiunea 2 Mai. Judecătoarea a cerut să fie mutată la o altă instanţă, iar asta ar putea însemna reluarea procesului de la zero, de un alt complet. Azi, la termenul din al doilea dosar pe numele Pascu, în care este implicată toată familia, tatăl lui Vlad Pascu a copiat atitudinea judecătoarei din Mangalia, iar mama s-a ascuns o oră în baia tribunalului.

de Redactia Observator

la 21.05.2024 , 20:10

Miruna şi Mihai Pascu s au reunit la un nou termen în procesul pe care îl au în numele fiului - Vlad Pascu. Mama a stat cu privirea în pământ, ţinând strâns în mână o carte despre cultura japoneză. Tatăl a venit în pas alergător. Sub tirul întrebărilor jurnaliştilor, Miruna Pascu s-a ascuns în baia Tribunalului Bucureşti. Aproape o oră a stat acolo. Mihai Pascu, în schimb, a avut altă tactică. Zero răspunsuri la zeci de întrebări.

Judecătoarea din Mangalia se mută de la 1 iunie la Constanţa

”Nu o să scot nici măcar un cuvânt. Nu am voie să zâmbesc, în urma zâmbetelor...a ieşit aşa”, a declarat Mihai Pascu. Vlad Pascu nu li s-a alăturat părinţilor în dosarul în care este implicată toată familia. Exact ca în cazul procesului pe care îl are la Mangalia, unde este judecat pentru că a condus drogat şi i-a omorât pe cei doi tineri studenţi în staţiunea 2 Mai, Pascu s-a folosit de legea care îi permite să asiste de la distanţă la mărturiile victimelor. A fost audiat tot prin videoconferinţă, de la penitenciarul Poarta Albă.

Vezi și

Intre timp, procesul în care Vlad Pascu este judecat pentru moartea celor doi studenti, Roberta şi Sebi ia o turnură neaşteptată. Judecătoarea din Mangalia se mută de la 1 iunie la Constanţa. Practic, la următorul termen, care este programat pe 23 mai, judecătoarea poate rămâne în pronunțare și, până pe 1 iunie, poate da decizia pe fond. Daca alege să nu se pronunţe, procesul va fi reluat de la zero de un alt complet de judecată. Rudele victimelor speră să obţină inculparea lui Pascu pentru omor calificat dacă procesul se reia şi să primească astfel o pedeapsă mai mare.

”Familia primeşte această decizie cu multă bucurie. se va pune in discutie o chestiune esentiala. acea cerere de schimbare a incadrării juridice”, a declarat Adrian Cuculis, avocatul familiei Robertei. Ioana Ancuța Popoviciu, este judectoarea care a provocat furia familiilor victimelor prin şirul lung de gafe. Magistratul a confundat părinţii tinerilor uciși. A întrebat dacă Sebi este în sala de judecată, iar pe mama Robertei dacă a participat la înmormântarea fiicei sale. În aprilie, magistratul a cerut să iasă din dosar. Dar colegii din CSM au respins solicitarea. Cercetată disciplinar pentru comportamentul din sala de judecată, tot CSM a decis că nu se impune suspendarea ei, aşa cum solicitase Inspecţia Judiciară. Peste două zile, Ioana Ancuța Popoviciu îl va audia, față în față, pentru prima dată, pe Vlad Pascu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Evenimente » Turnură neaşteptată în procesul Vlad Pascu: judecătoarea Ancuţa Popoviciu se mută la altă instanţă. Care ar putea fi urmările