Antena Meniu Search
x

Video Primele victime ale petardelor. Un tânăr din Iași a ajuns la spital cu arsuri pe 75% din corp, după ce a aruncat una lângă o canistră cu combustibil

Abia a inceput decembrie  si petardele au făcut primele victime. Un băiat de 10 ani şi-a pierdut două degete dupa ce i-a explodat o pocnitoare în mână, iar un tânăr de 30 de ani a ajuns cu arsuri pe aproape tot corpul la spital după ce a aruncat o petardă lângă o canistră. 

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 04.12.2023, 21:32

Vezi și

Băiatul de zece ani i-ar fi dat foc, însă n-a mai apucat să o arunce. Părinţii spun că fitilul era prea scurt şi de aceea i-a explodat în faţă. Copilul a fost dus, iniţial, la Spitalul din Ploieşti. 

Violeta Tănase, şef UPU SMURD Ploieşti: "A fost adus la noi conştient, dar cu plăgi urâte la nivelul ambelor mâini. Plăgi la nivelul feţei. Nu pot să garantez că nu au fost afectaţi şi globii oculari."

 Bogdan Dinu, reporter Observator: "Băiatul a fost transferat de urgenţă la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală. Este stabil, spun medicii, însă copilul va rămâne cu două degete de la mâna stângă amputate."

Poliţiştii încearcă acum să afle cum a ajuns petarda în mâinile copilului. 

Pe acelaşi subiect

Petardele au făcut o altă victimă la Iaşi

Un tânăr de 30 de ani din Iaşi este printre primele victime ale petardelor în acest sezon. A ajuns la spital cu arsuri pe 75% din suprafaţa corpului după ce a aruncat o petardă aprinsă în apropierea unei canistre pline cu combustibil, care a luat foc rapid. Când şi-a dat seama ce a făcut - mai ales că în jur erau muţi copii - bărbatul a sărit să stingă flăcările.

Sau ar trebui respectată legea. Persoanele care au împlinit 16 ani pot folosi articole pirotehnice din categoria 1-F1, cum ar fi pocnitorile simple sau cu confetti, beţişoarele şi focurile bengale, scânteile şi bobiţele explozive. Cei peste 18 ani pot deține articole pirotehnice din categoria P1 şi T1, adică petarde şi artificii cu nivel de zgomot scăzut. 

Specialiştii atrag atenţia că, dacă sunt contrafăcute, artificiile şi petardele pot exploda din senin. 

Adina Ciobanu, purtător de cuvânt IPJ Iaşi: "La achiziţionarea de articole pirotehnice verificaţi eticheta, acestea să fie inscripţionate în limba română."

Anual, în jur de o sută de persoane sunt rănite din cauza petardelor. 

Cei care nu respectă legea, pot fi amendaţi cu până la 7.500 de lei sau pot face închisoare de la trei luni la un an. În Bucureşti, prefectul a interzis vânzarea stradală a petardrlor şi obiectelor pirotehnice, pentru a nu le fi la îndemână copiilor sub 18 ani.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » Primele victime ale petardelor. Un tânăr din Iași a ajuns la spital cu arsuri pe 75% din corp, după ce a aruncat una lângă o canistră cu combustibil