Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Primul apel la 112 din Hotelul Crişana din Olimp s-a dat la 05:27. Până la 07:00, 19 tineri au ajuns la Urgenţe cu toxiinfecţie şi s-a activat Planul Roşu

O nouă alertă de toxiinfecţie alimentară în România! Mai mulţi studenţi cazaţi la un hotel cu circuit închis al SRI din Olimp au ajuns la spital. Primele semne au apărut după cină, iar dimineaţă a fost activat Planul Roşu de intervenţie. Între timp, au venit rezultatele analizelor în cazul celor 118 copii din Mehedinţi, internaţi după ce au mâncat paste la şcoală. Carnea a fost contaminată cu listeria.

de Andreea Filip

la 26.09.2024 , 19:53

120 de studenţi erau cazaţi la hotelul din staţiunea Olimp. Seara trecută, după cină, unii dintre ei au început să se simtă rău. Puţin după ora 22:00, primii pacienţi ajungeau cu propriile maşini la spitalul din Mangalia. Unitatea de cazare aparţine Serviciului Român de Informaţii. Potrivit surselor Observator, studenţii participau în aceste zile la un stagiu de practică. Într-un comunicat, SRI a transmis că se fac verificări pentru a depista ce le-a provocat tinerilor stările de rău.

Primul apel la 112 a fost la ora 05:27

Peste noapte, situaţia s-a înrăutăţit. Primul apel la 112 a fost la ora 05:27. De la minut la minut, tot mai mulţi studenţi s-au simţit rău, aşa că la ora 07:00 a fost activat Planul Roşu de intervenţie. 19 tineri au ajuns la camera de gardă. "Este tabloul specific acestei afecţiuni, cu vărsături, dureri abdominale. Au fost evaluaţi, o parte sunt deja internaţi, iar o altă parte sunt perfuzaţi", a declarat Claudia Cambrea, director spital Infecțioase.

Vezi și

În urmă cu o săptămână, 118 copii din Mehedinţi au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară, după ce au mâncat paste cu carne, livrate la şcoală de o firmă de catering. Azi au fost făcute publice şi rezultatele analizelor: o parte dintre porţii au fost contaminate cu listeria. Cei care nu au avut simptome, au scăpat pentru că în farfuriile lor au ajuns bucăţi de carne dintr-un alt lot. "Din proba materie-primă, aşa cum am spus, şunca de porc s-a eşantionat. Din cele cinci eşantioane, două au ieşit pozitive. Poate fi contaminare directă, fie prin mâinile personalului, indirectă - prin ustensile, mese de lucru. Dar există posibilitatea să fie acolo unde se fabrică", a declarat Adriana Ganea, purtător de cuvânt DSVSA Mehedinți.

Între timp, Protecţia Consumatorului face controale în judeţ. Ieri, alte două firme au fost închise. În una dintre locaţii, gândacii umblau pe sub frigiderele în care erau ţinute produsele. Deşi a făcut două solicitări pentru a-şi putea relua activitatea, firma de catering care a livrat mâncarea elevilor în cadrul programului o masă caldă rămâne în continuare închisă.

Andreea Filip Like

Nu cred în coincidențe, cum nu cred că am ajuns întâmplător în această meserie. Unele lucruri sunt predestinate și, orice ai face, se întâmplă.

Întrebarea zilei
V-aţi cumpăra vreodată o casă scoasă la licitaţie?
Observator » Evenimente » Primul apel la 112 din Hotelul Crişana din Olimp s-a dat la 05:27. Până la 07:00, 19 tineri au ajuns la Urgenţe cu toxiinfecţie şi s-a activat Planul Roşu