Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Primul Pop-Up cu Stea Michelin ajunge în România. Richard Abou Zaki aduce "Retroscena" la Domeniul Știrbei

Românii descoperă rafinamentul fine dining-ului la cel mai înalt nivel. În premieră absolută, România va găzdui un pop-up restaurant cu stea Michelin: "Retroscena", conceptul creat de celebrul chef Richard Abou Zaki, jurat la emisiunea "Chefi la cuțite".

de Redactia Observator

la 29.09.2025 , 21:27

Evenimentul se va desfășura în perioada 5–16 noiembrie, într-un cadru de poveste, Domeniul Știrbei Vodă, din apropierea Bucureștiului. Aflat în fruntea restaurantului cu stea Michelin din Italia, Richard Abou Zaki este singurul român care a obținut o stea Michelin și aduce acum în țară preparatele care l-au consacrat.

Biletele s-au vândut rapid. Organizatorii au suplimentat locurile

Încă de la anunțul lansării, interesul publicului a fost copleșitor. Locurile disponibile s-au epuizat în timp record, motiv pentru care organizatorii au decis să suplimenteze accesul la eveniment. "Retroscena" va oferi o experiență gastronomică completă, cu preparate spectaculoase, servite într-un decor de poveste.

Articolul continuă după reclamă

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Gusturi care spun povești și reinterpretează amintiri

Printre preparatele care vor fi servite la "Retroscena" se numără și celebra "varză în roșu", o rețetă reinterpretată, cu varză maturată o săptămână în frigider, apoi marinată în sfeclă roșie timp de 24 de ore.

"Este o farfurie care trezește amintiri gustative din copilărie. Cei care vin din România și o degustă în Italia îmi spun că simt ceva familiar. Acum o aduc acasă", explică chef-ul.

Aproximativ 90% dintre ingredientele folosite vor fi aduse din Italia, dar reinterpretarea va păstra o legătură profundă cu identitatea gustativă a românilor.

Un mesaj pentru pasionații de gastronomie

Chef Richard Abou Zaki îi invită pe toți iubitorii de gusturi fine și experiențe senzoriale aparte să nu rateze această ocazie:

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Evenimentul are loc între 5 și 16 noiembrie, la Domeniul Știrbei, iar rezervările se pot face pe site-ul oficial, retroscena.domeniul-stirbei.ro

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Înapoi la Homepage
Comentarii


Întrebarea zilei
Ce alegeţi pentru masa de Crăciun?
Observator » Evenimente » Primul Pop-Up cu Stea Michelin ajunge în România. Richard Abou Zaki aduce "Retroscena" la Domeniul Știrbei