Antena Meniu Search
x

Probleme cu părul? S-a descoperit LEACUL pentru CHELIE

Din ce în ce mai mulţi bărbaţi suferă de calviţie, iar "soluţiile" de pe piaţa farmaceutică au apărut ca ciupercile după ploaie! Specialiştii spun că, de data aceasta, au găsit leacul

Din ce în ce mai mulţi bărbaţi suferă de calviţie, iar "soluţiile" de pe piaţa farmaceutică au apărut ca ciupercile după ploaie! Specialiştii spun că, de data aceasta, au găsit leacul

Un medicament care, administrat de două ori pe zi, poate vindeca alopecia areata - o formă de cădere a părului - a fost descoperit de cercetătorii de la Columbia University Medical Centre din New York.

Conform celor de la Daily Mail, cei trei pacienţi cărora le-a fost administrat noul medicament şi-au redobândit părul după numai cinci luni, iar medicii vor să continue testele pentru a obţine, în cele din urmă, impunerea acestuia ca tratament standard în cazul persoanelor care şi-au pierdut părul din cauza acestei boli.

Alopecia afectează mai ales persoanele cu vârsta între 15 şi 29 de ani şi medicii spun că este provocată de o problemă a sistemului imunitar, care distruge foliculii de păr. În prezent, nu există un tratament pentru această boală şi, deşi în cazul unor pacienţi căderea părului din această cauză este reversibilă, alţii rămân toată viaţa cu chelie.

Cercetătorii americani au reuşit identificarea exactă a celulelor care distrug foliculii: celulele T. Apoi, au testat pe şoareci mai multe tratamente despre care se ştia că inhibă activitatea acestor celule şi rezultatul a fost că animalele de laborator şi-au regenerat blana.

Pasul următor a fost administrarea unuia dintre aceste medicamente, ruxolitinib, în cazul a trei bărbaţi a căror chelie afecta aproape tot scalpul. Au primit câte o pastilă de două ori pe zi şi, în cinci luni, în cazul tuturor, părul s-a regenerat şi a acoperit întreg capul.

Totuşi, trebuie precizat că, deşi acest tratament poate fi eficient în tratarea cheliei cauzate de alopecia areata, nu se poate presupune că ar putea fi folosit în cazul cheliei tipice masculine (alopecia androgenică).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » Probleme cu părul? S-a descoperit LEACUL pentru CHELIE