Antena Meniu Search
x

Profesor de sport din Alba, acuzat că abuza fete de 12 ani, şi-ar fi lovit şi elevii în trecut

Un profesor de sport din Alba Iulia este acuzat de părinţii a 27 de elevi de clasa a şasea de comportament indecent şi violent.

Vezi și

Învăţământul românesc este zguduit de un nou scandal de pedofilie. Un profesor de sport din Alba Iulia este acuzat de părinţii a 27 de elevi de clasa a şasea de comportament indecent şi violent. Fetele de 12 ani ar fi fost victimele pornirilor bolnave ale profesorului, care le-ar fi pipăit şi filmat în ipostaze nepotrivite.

Confruntat de reporteri, dar şi de cele 27 de plângeri ale părinţilor, profesorul Viorel Oargă recunoaşte că, uneori, a folosit un limbaj inadecvat pentru un cadru didactic. Neagă, însă, că şi-ar fi abuzat elevele.

VIOREL OARGA, profesor acuzat:

Partea de adevar este ca m-am apropiat de o eleva. Ea a fost o vreme bolnava, pe urma a venit la ora de educatie fizica. Eu am pus mana pe umarul ei si am zis, bravo, ma bucur ca ai venit la educatie fizica. Ei i s-a parut ca a fost ceva in neregula.

Dar în plângerile depuse către conducerea şcolii, părinţii fac acuzaţii mult mai grave. Profesorul ar fi fost un prădător sexual, iar ora de sport devenise un pretext pentru a le abuza copiii.

Cea mai gravă plângere se referă la faptul că Viorel Oargă şi-ar fi filmat elevele în timpul exerciţiilor. În scop didactic, se apără profesorul. 

VIOREL OARGA, profesor acuzat:

O filmare a fost cu un cadru mai larg, au fost prinsi si ceilalti elevi in cadru. Pe urma am reluat, am facut filmarea elevei separat. Pastrez inca filmarile respective, le-am aratat si la comisia de disciplina.

RAMONA POPA, director şcoală Alba:

Nu reiese din filmarile respective ca ar fi un filmulet care sa-l incrimineze.

Nici băieţii din clasa a şasea nu ar fi scăpat fără traume de la orele de sport. Ei ar fi fost jigniţi şi loviţi fără milă. Un comportament violent care i-a creat probleme şi în 2012.

RAMONA POPA, director şcoală Alba:

A avut doi ani de supraveghere in care n-a mai facut nimic. Drept urmare, i s-a ridicat pedeapsa si a avut dreptul de a profesa in continuare. 

După valul de plângeri, conducerea şcolii a sesizat poliţia, care a deschis o anchetă în acest caz. Este al doilea scandal care zdruncină sistemul de învăţământ românesc, de la începutul anului. În luna ianuarie, un profesor de istorie din Bucureşti a fost pus sub acuzare de anchetatori, după ce a ieşit la iveală faptul că a abuzat sexual generaţii întregi de elevi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Profesor de sport din Alba, acuzat că abuza fete de 12 ani, şi-ar fi lovit şi elevii în trecut