Antena Meniu Search
x

Profesorii din Iași vor executa silit școlile! Sindicaliștii din învățământ își vor banii restanți, câștigaţi în instanță

Supăraţi ca nu li s-au achitat restanţele salariale câştigate în instanţă, profesorii din Iaşi anunţă că vor cere executarea silită a şcolilor!

Vezi și

Supăraţi ca nu li s-au achitat restanţele salariale câştigate în instanţă, profesorii din Iaşi anunţă că vor cere executarea silită a şcolilor! Dascălii spun că, în România, se doreşte educaţie de calitate, însă pe bani puţini sau chiar gratis, dacă se poate.

Profesorii vor primi restanţele de salariu câştigate în instanţã eşalonat, pânã în 2022. Decizia aleşilor nu le-a convenit, iar dupã noua revoluţie fiscală, i-a enervat de-a binelea pe dascãlii din Iaşi. Şi ca să nu le afecteze salariile colegilor de catedră, sindicaliştii să nu ceară poprire pe cel de cheltuieli de personal. Iar de luni vor ieşi în stradă.

Nu se vor opri aici. Vor merge în faţa Guvernului să protesteze. 

IOAN IVAŞCU, profesor la Liceul Vasile Alecsandri:

Ar fi trebuit să avem salarii decente pentru a face meseria de profesor şi totodată ar fi trebuit să ni se calculeze să ni se dea toate aceste drepturi salariale din spate.

Mihaela Cenuşă, Colegiul naţional de artă Octav Băncilă:

Faci educaţie de calitate cu bani puţini sau deloc. Cred că n-a fost niciodată o afacere să fii profesor în România...

Profesorii din Iaşi spun că se simt jigniţi de guvernanţi. Care au găsit soluţii rapide pentru restanţele magistraţilor sau pentru pensiile sociale din armată, dar nu şi pentru ei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Profesorii din Iași vor executa silit școlile! Sindicaliștii din învățământ își vor banii restanți, câștigaţi în instanță