Antena Meniu Search
x

Prognoza pe următoarele două săptămâni pentru răspândirea și intensitatea polenului de ambrozie în Capitală

Bucureștenii pot afla prognoza pentru răspândirea și intensitatea polenului de ambrozie, în cadrul unui proiect. România se numără printre țările din Europa unde ambrozia se extinde necontrolat, informează Mediafax.

de Redactia Observator

la 01.09.2023, 16:11

Prognoza pe următoarele două săptămâni pentru răspândirea și intensitatea polenului de ambrozie în Capitală

Peste 500.000 de români sunt diagnosticați cu alergie la ambrozie. România se numără printre țările din Europa unde ambrozia se extinde necontrolat. Iar în orașe poluate, cum este Bucureștiul, polenul de ambrozie este și mai agresiv. Numărul persoanelor diagnosticate cu probleme respiratorii se dublează de la an la an. La 5 ani de la debutul simptomelor, 4 din 10 persoane cu alergie la ambrozie ajung să dezvolte astm. Iar alergologii avertizează că, dacă nu se iau măsuri urgente de eradicare a acestei plante, în 20 de ani, peste jumătate din populația țării va dezvolta alergie la ambrozie.

Proiectul pilot oferă celor interesați o prognoză a răspândirii și intensității polenului de ambrozie, specifică zonei alese de utilizator

În plin sezon de ambrozie, a fost lansat un proiect prin care oricine poate vedea prognoza pe zile, în următoarele 2 săptămâni, intensitatea polenului de ambrozie, în funcție de zona de interes din București.

Vola.ro precizează că prognoza este calculată în funcție de focarele de ambrozie identificate pe harta ambroziei din București, mapate în timp real. De asemenea, sunt integrați parametrii meteo care afectează intensitatea și răspândirea polenului de ambrozie (temperatura, vântul și precipitațiile). Combinând câmpurile de ambrozie din București și factorii meteo, se calculează în timp real prognoza pe zile, în următoarele 2 săptămâni, a nivelului de polen de ambrozie.

Proiectul pilot, dezvoltat momentan pentru București, oferă celor interesați o prognoză a răspândirii și intensității polenului de ambrozie, specifică zonei alese de utilizator. Aceasta se bazează pe un algoritm care combină date meteo precum puterea și direcția vântului, temperatura și șansele de precipitații, pornind de la informațiile oferite de harta open-source a ambroziei, unde se pot vedea culturile de ambrozie din diverse zone ale orașului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » Prognoza pe următoarele două săptămâni pentru răspândirea și intensitatea polenului de ambrozie în Capitală