Antena Meniu Search
x

Proiect nazist secret ULUITOR: Bombardierul care putea ajunge ORIUNDE pe Pământ, într-o oră

Naziştii au avut nenumărate proiecte care au lăsat cu gura căscată omenirea. Majoritatea au fost, însă, ţinute secret ani şi ani.

 Naziştii au avut nenumărate proiecte care au lăsat cu gura căscată omenirea. Majoritatea au fost, însă, ţinute secret ani şi ani. Un astfel de proiect este cel al bombardierul care putea ajunge ORIUNDE pe Pământ, într-o oră.

Acesta a fost catalogat drept cel mai terifiant. Bombardierului a fost proiectat de Eugen Sanger, un inginer de rachete austriac care a inventat un concept de avion-rachetă având un fuzelaj cu fundul plat.

Avionul urma să fie lansat după procedura actuală de lansare a rachetelor moderne. Sanger a teoretizat că avionul poate atinge nivelul superior al stratosferei după care era direcţionat de către pilot spre orice oraş terestru unde lansa bomba, apoi revenea la un loc de aterizare predeterminat.

Din păcate pentru Sanger, dar din fericire pentru istorie, avionul nu a fost niciodată construit, deoarece sistemul de propulsie lichid era prea nesigur pentru utilizare la vremea aceea, iar proiectul nu a fost propus pentru finanţare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Proiect nazist secret ULUITOR: Bombardierul care putea ajunge ORIUNDE pe Pământ, într-o oră