Antena Meniu Search
x

Video Protest în faţa Primăriei Capitalei pentru terenul retrocedat din Parcul IOR. Oamenii se tem că zonele verzi vor fi înlocuite de clădiri de birouri

Sute de bucureşteni au protestat în faţa Primăriei Capitalei pentru salvarea celor 12 hectare retrocedate din parcul IOR. Oamenii sunt disperaţi şi îi cer lui Nicuşor Dan să atace în instanţă decizia prin care au rămas fără o parte importantă din parc. Se tem că în zonele în care au dispărut deja copacii şi iarba vor răsări betoane şi blocuri. 

de Redactia Observator

la 16.11.2023, 22:04

Vezi și
  • P

Sute de bucureşteni, cu pancarte şi vuvuzele, au protestat faţă de retrocedările celor 12 hectare de teren din parcul IOR. 

Femeie: Să ne dea parcul înapoi, e parcul nostru.

Oamenii se tem că locul Parcului IOR va fi luat de blocuri sau clădiri de birouri 

Pe 9.000 de metri pătraţi din zona retrocedată a dispărut vegetaţia, iar terenul este acum nivelat. Oamenii se tem că nu mai durează mult până când acolo vor răsări blocuri sau clădiri de birouri. Edilul Sectorului 3 încearcă să pună presiune pe Primăria Capitalei. Spune că doar Nicuşor Dan poate dovedi în instanţă că retrocedarea din 2005 a fost ilegală.

Pe acelaşi subiect

Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3: Noi am făcut toate demersurile necesare, ne-am luptat cu toată lumea, cu Primăria Generală. În loc să lupte alături de noi, pentru recuperarea parcului, au luptat împotriva noastră. 

Adrian Ţuţuianu, Secretar general adjunct al Guvernului: Concluzia instanţei este următoarea: Primăria Sectorului 3 nu are calitate procentuală activa pentru că terenul se află în domeniul public. Prin urmare, instanţa ne-a sugerat: PMB este cea îndreptăţiţă să introducă o cerere în anulare.

Nicuşor Dan spune că amenda dată proprietarei terenului este suficientă pentru a recupera parcul

Nicuşor Dan spune că amenda-record pe care a dat-o proprietarei terenului, o femeie de 88 de ani, este suficientă. Nu-şi mai încearcă norocul şi în instanţă. 

Nicuşor Dan, primarul Capitalei: Am dat o amendă de 35 de milioane de lei şi aceasta sumă este o modalitate de a lua parcul înapoi. Propiretarul va trebui sa ne dea 35 de milioane, proprietarul nu-i va avea şi ne va da terenul.

În ultimii ani, nu mai puțin de 21 de incendii au distrus copacii și vegetația din zona retrocedată. Parcul "Alexandru Ioan Cuza" este al doilea ca mărime din București. Datează din anii 60 și are în jur de 80 de hectare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Protest în faţa Primăriei Capitalei pentru terenul retrocedat din Parcul IOR. Oamenii se tem că zonele verzi vor fi înlocuite de clădiri de birouri