Antena Meniu Search
x

Video Locul din Capitală unde natura întâlneşte oraşul. Oamenii se simt ca în concediu: "E ceva unicat"

Ne putem bucura de peisajele toamnei în toată splendoarea lor. Şi nu ne trebuie concediu ca să plecăm undeva la munte pentru asta. E greu de crezut că avem o bucăţică de natură sălbatică în Capitală, dar avem. Delta Văcăreşti. Parcul arată senzaţional în această perioadă a anului! În plus, zilnic sunt organizate ateliere de pictură, cursuri de yoga şi tururi ghidate. 

de Redactia Observator

la 14.11.2023, 17:50

Vezi și

Oficial, fiecărui locuitor din Bucureşti îi revin 20 de metri pătrați de spațiu verde. În realitate, nu avem nici pe jumătate. Populaţia a crescut la peste două milioane de locuitori, în timp ce construcţiile au acoperit orice suprafaţă de teren. Aşa am ajuns o capitală sufocată de betoane. 

Toamna, în Parcul Natural Văcăreşti

"În acest oraş e cam poluat, sunt foarte multe maşini, foarte multă aglomeraţie şi spaţiul verde ar ajuta să fie aerul mai curat", cred o mamă şi fiica ei.

Parcul Natural Văcăreşti este printre ultimele refugii verzi din Bucureşti şi cel mai mare spaţiu verde al oraşului. Situat la doar 5 kilometri de centru, parcul acoperă 183 de hectare de pământ şi adăposteşte sute de specii de păsări, reptile, insecte şi chiar mamifere. Vânată de ani buni de dezvoltatorii imobiliari, zona a rămas o oază de linişte pentru bucureşteni. 

Pe acelaşi subiect

"E ceva unicat acolo, fel şi fel de păsări, e ceva frumos", spune o femeie. "Locuitorii Capitalei pot lua o pauză de la viaţa agitată pentru a se relaxa şi a se bucura de natură chiar în mijlocul oraşului. În aceasta perioadă, peisajul din Parcul Văcăreşti arată ca într-un tablou", transmite Andra Costea, reporter Observator.

"Este momentul în care natura tinde să atingă apogeul coloristic. Avem activităţi care se adresează unui segment mare de oameni, avem yoga, avem ateliere de pictură pentru seniori, dar şi ateliere de creaţie pentru copii, însă şi teatru de păpuşi", spune Alexandru Birau, biolog.

Activităţi gratuite în Delta Văcăreşti

Toate activităţile de aici sunt gratuite. "Parcul Natural Văcăreşti este oportun pentru desfăşurarea activităţilor în aer liber. Ne adresăm copiilor în mod deosebit, pe care vrem să îi apropiem de natură", adaugă Alexandru Birau, biolog.

Pe modelul Deltei Văcărești, în Bucureștiul sufocat de poluare s-ar putea înființa şi alte parcuri naturale. "Vorbim despre trei zone. O dată este vorba despre Dâmboviţa, foarte mulţi bucureşteni îi spun Delta Dâmboviţei. Un indicator al sănătăţii zonei o reprezintă vidra care e specie protejată. Salba Lacului Colentina, pentru că sunt păsări de apă", spune Victor Marin, coordonatorul asociaţiei Parcul Văcăreşti.

De asemenea, şi Pădurea Băneasa se poate alătura zonelor protejate, fiind ultima pădure urbană a Capitalei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Inedit » Locul din Capitală unde natura întâlneşte oraşul. Oamenii se simt ca în concediu: "E ceva unicat"