Antena Meniu Search
x

Video Raed Arafat, întrebat dacă îşi dă demisia, ironie la adresa lui Florin Cîţu: "Nu sunt Superman să le rezolv pe toate"

Raed Arafat a explicat că nu are ce să îşi rerpoşeze în urma tragediei de la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa şi a explicat care este, de fapt, rolul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. Întrebat dacă se gândeşte să demisioneze, Raed Arafat a făcut o trimitere indirectă la premierul Florin Cîţu.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 01.10.2021, 16:59

Vezi și

Secretarul de stat Raed Arafat a afirmat, vineri, întrebat dacă-şi reproşează ceva după noua tragedie înregistrată într-un spital, că rolul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă este e a interveni în situaţii extrem de grele.

"Eu sunt şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. DSU are două roluri – principalul rol este coordonarea structurilor de intervenţie în situaţiile de urgenţă. Din păcate, pe noi ne vedeţi când avem urgenţe. Nu ne vedeţi când situaţia este ok. Noi apărem şi eu apar în mod deosebit când există o problemă gravă. Dacă nu e gravă, nu apar eu şi sunt colegii mei pe plan local  care apar şi vorbesc. Vin când este ceva grav, pentru că ăsta este rolul Departamentului.

În cadrul DSU, IGSU are rol de prevenire şi control. Eu puteam să spun că e o problemă dacă IGSU nu făcea control, nu semnala problemele. De aici, executarea soluţiilor nu mai aparţine de DSU, nici de Arafat, nici de Ministrul de Interne, nici chiar de Ministrul Sănătăţii. Rolul nostru este să sprijinim, după competenţe, pe cei care sunt în coordonarea sau controlul nostru ca să îşi rezolve problemele", a declarat Raed Arafat.

Raed Arafat, aluzie la "Superman" când a fost întrebat de demisie

Pe acelaşi subiect

Întrebat la finalul conferinţei de presă de la Constanţa dacă se gândeşte să demisioneze după atâtea tragedii care au avut loc în spitalele din România, Raed Arafat a spus că nu este "Superman" să rezolve toate lucrurile. 

"Adică vreţi să spuneţi că au murit oamenii că doctorul Arafat nu a demisionat? V-am explicat rolul DSU, ce face DSU şi cum intervine DSU cu structurile aflate în coordonare.

Doctorul Arafat nu este Superman, care să rezolve toate problemele, nici instituţiile aflate în coordonarea lui nu sunt instituţii de supraputere să rezolve absolut toate problemele", a punctat Raed Arafat.

Un incendiu puternic a izbucnit în această dimineaţă la secţia ATI a Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa. Sunt cel puţin şapte victime până acum, dar bilanţul poate creşte. A fost activat Planul Roşu de intervenţie, iar zeci de pacienţi au fost evacuaţi din unitatea medicală şi transferaţi la alte spitale.

Echipaje ISU din mai multe judeţe au fost trimise în ajutor, iar la Ministerul Afacerilor Interne este celulă de criză. Şeful DSU, Read Arafat a plecat şi el spre Constanţa. Între timp, la Parchetul Tribunalului Constanţa a fost deschis şi un dosar penal pentru ucidere din culpă. În această dimineaţă, în spital se aflau 113 pacienţi, dintre care 10 internaţi la Terapie Intensivă.

Florin Cîţu a pozat în Superman în luptele din PNL şi coaliţie

Declaraţia lui Raed Arafat face o trimitere, directă sau indirectă, către premierul României. Florin Cîțu a postat la începutul lunii septembrie, pe contul său de Instagram, după amânarea votului pentru moțiunea de cenzură iniţiată de USR PLUS şi AUR, un story în care apare în ipostază de Superman.

Şi după ce şi-a savurat victoria din alegerile interne din PNL, premierul a făcut selfie-uri cu cei care l-au susţinut, a filmat şi a pozat din nou în SuperCîţu pe Instagram.

Întrebat de ce se crede Superman, Florin Cîţu a precizat că speră că a fost o glumă apreciată.

"Era o glumă. Eu sper că a fost o glumă apreciată. Era dar o glumă, pentru că s-a făcut aşa de mult caz de acel filmuleţ, era normal să revin astăzi cu această... Sper că s-a înţeles că este doar o glumă şi nimic altceva", a spus Florin Cîţu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri politice » Raed Arafat, întrebat dacă îşi dă demisia, ironie la adresa lui Florin Cîţu: "Nu sunt Superman să le rezolv pe toate"