Antena Meniu Search
x

Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, fără autorizație de securitate la incendiu. ”Nereguli la instalațiile electrice și improvizații”

Declarațiile oficialilor despre cât de pregătit era Spitalul de Boli infecțioase din Constanța se bat cap în cap. Managera spitalului susține că totul funcționa conform legii, Raed Arafat transmite însă că în saloane nu existau instalații de detectare a incendiilor, iar unitatea nici măcar nu a cerut autorizație de securitate la incendiu.

la 01.10.2021, 17:25

Spitalul de Boli Infecțioase de la Constanța nu avea autorizație de securitate la incendiu. ISU a comunicat spitalului încă din 2017 obligativitatea depunerii actelor, în urma unui control. „La ISU nu au ajuns documentele”, a spus vineri Raed Arafat. „La acest moment, concluzionăm că nu există o solicitare și o depunere de acte sau documente prin care să se solicite obținerea de autorizație de securitate la incediu, deși această obligația s-a născut în 2017”, a transmis colonel Cristian Radu, prim-adjunct al inspectorului general IGSU. Șeful DSU, Raed Arafat, punctează că în 2017 a fost înștiințat spitalul de obligativitatea depunerii actelor, în urma unui control. „Până la acest moment nu s-au depus actele. Din discuțiile cu colegii de la spital am înțeles că au fost comunicări cu făcute cu instituții superioare din punct de vedere ierarhic, dar la ISU nu au ajuns documentele”, subliniază Raed Arafat.

Și șeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, Mihail Amarandei, a afirmat, vineri, că în urma ultimului control în luna februarie au fost găsite nereguli, atât aspecte tehnice, cât şi organizatorice.  Ministrul interimar al Sănătății Cseke Attila a declarat că în ceea ce privește partea medicală, spitalul din Constanța a remediat problemele descoperite în urma controalelor derulate în toată țara după tragedia de la Piatra Neamț.

Attila a declarat că au fost dispuse două măsuri, ambele au fost rezolvate în luna august și vizează achiziționarea unor echipamente medicale. În ceea ce privește implementarea măsurilor privind securitatea, Cseke Attila a anunțat că așteaptă rezultatele anchetei ISU. 

Spitalul a fost supus la două controale, unul în 2020 şi unul în februarie 2021. În cadrul ultimului control au fost constatate anumite nereguli, trecute în raportul ISU Constanţa. Neregulile se referă la instalaţiile electrice şi unele improvizaţii, siguranţe dezechilibrate şi s-a constatat nefuncţionalitatea instalaţiei de semnalizare a incendiilor.  „În cadrul ultimului control au fost constatate anumite nereguli care au fost trecute în raportul ISU Constanța. Unele nereguli se referă la instalațiile electrice și unele improvizații, la siguranțe dezechilibrate și s-a constatat nefuncționalitatea instalației de semnalizare a incendiului. Exista în spital senzor pentru oxigen, exista în saloane, dar instalația de detectare a incendiului nu exista. Sunt explicații care ni s-au zis. Rămâne ca spitalul să dea aceste explicații. Aici nu putem trage la răspundere. Există un procuror care investighează cazul”, a spus șeful DSU.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, fără autorizație de securitate la incendiu. ”Nereguli la instalațiile electrice și improvizații”