Antena Meniu Search
x

20 de mii de oameni au manifestat în București împotriva ordonanţei graţierii. Klaus Iohannis a fost printre protestatari (VIDEO)

Aproximativ 20 de mii de oameni au ieșit în stradă în București pentru a-și arăta nemulțumirea față de ordonanțele grațierii. Marșul a început din Piața Universității, a continuat în Piața Victoriei, apoi la sediul PSD. La miting a participat și Președintele Iohannis.

Aproximativ 20 de mii de oameni au ieșit în stradă în București pentru a-și arăta nemulțumirea față de ordonanțele grațierii. Marșul a început din Piața Universității, a continuat în Piața Victoriei, apoi la sediul PSD. La miting a participat și Președintele Iohannis.

Update ora 21.30: Protestatarii au început să plece, la capătul a aproximativ 4 ore de protest. Mitingul a început în Piața Universității, de unde manifestanții au pornit în marș către Piața Victoriei.

În fața Guvernului, potrivit News.ro, mulțimea era de peste 20 de mii de oameni. Protestatarii s-au îndreptat apoi către sediul PSD, din Kiseleff. 

În jurul orei 21.00, cei aproximativ 20.000 de oameni care au protestat în faţa sediului PSD din Şoseaua Kiseleff au plecat - o parte s-au întors la Piaţa Victoriei, iar ceilalţi au mers pe Kiseleff până la sediul ALDE, unde au scandat "PSD şi ALDE, aceeaşi mizerie".

În Piața Universității a venit și Președintele Klaus Iohannis, care a mers alături de protestatari, în marșul lor către Piața Victoriei.

UPDATE 18:37: Preşedintele Klaus Iohannis a plecat din Piaţa Universităţii, spre Piaţa Victoriei, pe jos, alături de protestatari. "Am venit aici în Piaţa Universităţii, ca şi miile de români, ca să-mi arăt indignarea. O gaşcă de oameni politici cu probleme penale vrea să schimbe legislaţia din România, vrea să slăbească statul de drept, ori aşa ceva nu se poate admite. Este inadmisibil să se schimbe legislaţia şi zeci şi sute de politicieni certaţi cu legea să-i găsească cu dosarele curate şi să continue fărădelegile. Românii pe bună dreptate sunt indignaţi.", a spus preşedintele, la Universitate.

Cei peste 5.000 de oameni care protestează în Piaţa Universităţii faţă de legile privind graţierea şi codurile penale. Protestatarii au steaguri şi pancarte cu mesaje precum "Ministru' cu plagiat trebuie remaniat", "Referendum pentru toţi, să ştim dacă suntem hoţi". Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns şi el în piaţă.

Oamenii scandează "DNA, nu uita, noi suntem de partea ta", "Jos Guvernul", "PSD, ciuma roşie", "Vrem o Românie fără hoţie", "DNA să vină să vă ia" şi "În democraţie, hoţii stau la puşcărie".

Deputatul PMP Robert Turcescu anunţă, într-un mesaj video postat pe Facebook, că a plecat spre Piaţa Universităţii pentru a participa la protestul faţă de legile privind graţierea şi codurile penale, şi îl întreabă pe liderul PSD, Liviu Dragnea, dacă are „curajul” să meargă şi el în mulţime. Liderul PNL, Raluca Turcan, a ajuns în Piaţa Universităţii, unde la ora transmiterii acestei ştiri sunt aproape 2.000 de oameni.

„Am plecat spre Universitate, ne vedem acolo. Dragnea, ai curaj să vi şi tu? Semnat, familia Turcescu”, a afirmat Robert Turcescu, într-un video în care apare alături de soţia lui.

sursa foto: news.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Evenimente » 20 de mii de oameni au manifestat în București împotriva ordonanţei graţierii. Klaus Iohannis a fost printre protestatari (VIDEO)