Antena Meniu Search
x

PROTESTE în Capitală şi în ţară: Peste 1000 de oameni au plecat în marş din Piaţa Victoriei spre Palatul Parlamentului strigând "Împreună salvăm ţara de corupţi" (VIDEO)

Aproximativ 1000 de oameni s-au strâns, duminică seară, în PiaţaVictoriei şi au pornit în marş pe traseul Piaţa Romană - Piaţa Universităţii - Parlament (Curtea Constituţională). Ei protestează faţă de "enorma dezamăgire" reprezentată de numirea noului prim-ministru, dar şi faţă de mai multe decizii ale Curţii Constituţionale a României (CCR), precum decizia de constituţionalitate a desfiinţării noţiunii de conflict de interese pentru funcţionarii publici şi desfiinţarea infracţiunii de tentativă la abuz în serviciu.

Update ora 22:40 - Protestul "Împreună salvăm ţara de corupţi" s-a încheiat duminică seara, la Piaţa Constituţiei, după aproape trei ore. Manifestanţi au ajuns în marş la Palatul Parlamentului şi, în pofida ploii, ei au scandat minute în şir "Hoţii" şi "Jos Tăriceanu, Dragnea şi Dorneanu!", acompaniaţi de sunetul vuvuzelelor.

La final, manifestanţii au mai cântat o dată imnul naţional. 

Update ora 22:30 - Câteva sute de protestatari au ajuns, duminică seara, la Palatul Parlamentului şi scandează "Hoţii!" şi "Justiţie, nu corupţie". În pofida ploii puternice, ei au scandat minute în şir "Hoţii" şi "Jos Tăriceanu, Dragnea şi Dorneanu!", acompaniaţi de sunetul vuvuzelelor.

Apoi au strigat de foarte multe ori "DNA, să vină să vă ia!", urmat de "Nu scăpaţi!" şi de "Nu cedăm!".

Pe acelaşi subiect

Din Piaţa Victoriei au plecat peste 500, însă pe traseu numărul lor s-a dublat.

Următorul punct prin care vor trece demonstranţii este Piaţa Universităţii, ultima oprire fiind Palatul Parlamentului şi implicit sediul Curţii Constituţionale.

Pe Bulevardul Lascăr Catargiu au avut cateva dispute verbale cu jandarmii, care le-au cerut să meargă pe trotuar, însă demonstranţii s-au opus, astfel că pe sensul de mers spre Piaţa Romană traficul rutier este blocat.

Unii au steaguri tricolore, alţii au tobe şi fluiere. De asemenea, a fost adus şi un manechin în zeghe cu chipul lui Liviu Dragnea. Manifestanţii scandează "PSD, ciuma roşie!", "Nu vrem sa fim o natie de hoti", "Ce vrem noi, e si pentru voi".

„Dacă rămânem pasivi şi nu luăm atitudine la ceea ce se întâmplă în jurul nostru, vom pierde definitiv războiul pe care l-am dus cu corupţia cel puţin în ultimele cinci luni”, se arată în postarea de pe pagina de Facebook a evenimentului, intitulat „Împreună salvăm ţara de corupţi”.

Conform organizatorilor, mai multe decizii ale Curţii Constituţionale sunt motivele pentru care va avea loc acest marş, enumerând decizia de constituţionalitate a desfiinţării noţiunii de conflict de interese pentru funcţionarii publici şi înlocuirea ei cu sintagma „folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”, desfiinţarea infracţiunii de tentativă la abuz în serviciu, obligarea Parlamentului de a pune prag la abuzul în serviciul şi publicarea unei hotărâri prin care cenzurează publicarea opiniilor concurente ale judecătorilor.

„Toate acestea sunt semne ale unei dictaturi incipiente, iar societatea civilă trebuie sa se trezească şi să protesteze!”, spun organizatorii.

Proteste la Sibiu şi la Iaşi

Aproximativ o sută de persoane s-au strâns, duminică seară, şi în Piaţa Mare din Sibiu, pentru a protesta faţă de noul program de guvernare şi de instalarea Guvernului Tudose.

Mobilizarea s-a făcut, ca de fiecare dată, pe reţelele de socializare, evenimentul fiind intitulat ”Sibiul împotriva hoţiei şi minciunii (program de guvernare PSD)”. 

Oamenii s-au strâns după ora 19.00 în Piaţa Mare, mulţi dintre ei fiind din rândul celor care au protestat zile în şir şi în luna februarie. 

Cei mai mulţi au pancarte cu ”#rezist”, dar şi cu mesaje împotriva Guvernului. ”Refuz să fiu solidar cu Guvernul de cancan al României”, scrie pe cele mai multe dintre pancartele din Piaţa Mare. Mulţi dintre manifestanţi au steaguri tricolore. 

Şi la Iaşi, peste 25 de persoane s-au adunat în Piaţa Unirii, începând cu ora 19.00.

Ei au pancarte cu mesaje împotriva noului guvern: ”Iaşiul vă acuză! Ne minţiţi zi de zi”, ”PSD nu vă mai vrem”, ”Cât timp îi mai lăsăm?” şi

”Scurt şi la obiect: Vrem demisia Guvernului şi a Parlamentului defect”.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Evenimente » PROTESTE în Capitală şi în ţară: Peste 1000 de oameni au plecat în marş din Piaţa Victoriei spre Palatul Parlamentului strigând "Împreună salvăm ţara de corupţi" (VIDEO)