Antena Meniu Search
x

Video Protestul taximetriştilor continuă. Şoferii ameninţă că vor rămâne în stradă până când solicitările le vor fi ascultate

Peste 1500 de taximetrişti din ţară au ocupat mai bine de jumătate de zi Piaţa Constituţiei. Cu vuvuzele şi steaguri puse pe maşini s-au adunat de la prima oră să îşi strige nemulţumirile în faţa Parlamentui. Cer transparenţă fiscală pentru firmele de ridesharing pentru că, spun aceştia, concurenţa ar fi una neloială. Şi nu vor înceta protestele până când cererile lor nu vor fi ascultate, astfel că astăzi se vor aduna din nou în Piaţa Constituţiei. 

de Redactia Observator

la 27.02.2024, 08:25

Vezi și

Protestatarii au ocupat Piaţa Constituţiei de la primele ore şi au blocat o bandă de circulaţie pe Bulevardul Unirii. 

"Peste 1500 de potestatari au venit aici in piata constitutiei, iar parcarea este plina de taxiuri. Soferii au pus steagul national pe masini si-au luat vuvuzelele si scandeaza de mai bine de 6 ore. Principala lor nemulțumire spun ca este concurenta neloiala pe care o au cu firmele de transport alternativ", transmite Cosmina Balint, reporter Observator.

Vor ca firmele de rideshareing să nu mai aplice tarife diferențiate, în funcție de aglomerație sau condiții meteo. 

Ioan Pugna, purtător de cuvânt Asociaţia Naţională a Taximetriştilor: Revendicările sunt arhicunoscute, la toate instituţiile guvernamentale. Cerinţa de la acest protest care se întide pe 3 zile este emiterea în regim de urgenţă a unei ordonanţe de urgenţă care modifică legea 204 şi o readuce la un nivel de concurenţă loială pe acest segment de piaţă. 

Nemulţumiri sunt şi în cazul numărului de licenţe emise companiilor de transport alternativ. Taximetriştii vor să fie în număr egal cu cel al companiilor alternative.

Localnic: Guvernul ar trebui să ia măsurile necesare. Noi nu cerem decât eliminarea tarifului dinamic, maşina să aibă vechime de 10 ani, da, ca la noi şi să fie toate firmele numai pe România autorizate. 

Localnic: Dacă intraţi pe site ul ARR ului, luna asta erau undeva la 55000 de fişe conforme eliberate. Acum în Bucureşti nu cred că au mai rămas, Bucureşti şi Ilfov 4000 de taxiuri. 

Taximetriştii au protestat timp de 9 ore şi ameninţă că vor rămâne în stradă până când solicitările lor vor fi ascultate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Protestul taximetriştilor continuă. Şoferii ameninţă că vor rămâne în stradă până când solicitările le vor fi ascultate