Provocările tinerilor designeri. Mai mulți absolvenţi au avut prima lor prezentare de modă
Mai mulți cursanți sunt pregătiți pentru un nou drum în lumea modei. Proaspeţii absolvenţi ai unor cursuri de design vestimentar au avut prima prezentare de modă.
Mai mulți cursanți sunt pregătiți pentru un nou drum în lumea modei. Proaspeţii absolvenţi ai unor cursuri de design vestimentar au avut prima prezentare de modă. Colegii noştri de la Observator i-au întrebat cum îşi văd viitorul ca designeri, pentru că e un domeniu care îi atrage pe tineri din ce în ce mai mult.
Absolvenţii unor cursuri private de design vestimentar şi-au pus la punct ultimele detalii înainte de momentul cel mare: prima lor prezentare.
Şi Tudor vede acelaşi drum al facultăţilor de top din Vest. Va termina liceul şi va merge la studii în Olanda.
Iar generaţia nouă a arătat ce poate şi nu doar în ţară ci şi în străinătate: ţinute excentrice, inspirate din junglă, explozii de culori asortate cu încălţări minimaliste. S-au exprimat prin haine iar detaliile le-au învăţat de la cei mai vechi în lumea modei.
În Bucureşti, pe lângă cursurile private pe care le poţi face, există şi o facultate de design vestimentar. Mulţi dintre cei care acum au colecţiile lor de haine sau accesorii au învăţat inclusiv arhitectură. Ruxandra, spre exemplu, a terminat facultatea de Arhitectură.
Dar are avantajul de a fi văzut cum se munceşte în ţara modei. A ajuns să lucreze pentru Vogue Rusia iar apoi pentru Yves Saint Laurent, în Franţa. A primit propuneri de colaborări inclusiv de la John Galliano, designer principal al Givenchy sau Chanel. Acum, lucrează la propriile ei linii de haine.
Sfatul pentru tinerii creatori de modă ar fi să se limiteze la ţinute "pret-a-porter". Pentru că "haute-coutur"-ul adevărat însemană să ai un atelier cu 50 de oameni în Franţa şi să fii recunoscut de o asociaţie a lor. Până acolo, un lucru e cert: dacă vrei să devii designer, trebuie să "furi" meserie. Şi să munceşti.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰