Antena Meniu Search
x

Purtarea măştii ar putea fi obligatorie în toate judeţele cu rata de infectare de peste 1,5 la mie

Premierul Ludovic Orban a afirmat, luni, că se va discuta în şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) impunerea portului măştii în spaţiile deschise în toate localităţile unde incidenţa cumulată a cazurilor depăşeşte 1,5 cazuri la mie.

Alexandru Badea
de Alexandru Badea

la 02.11.2020, 18:27

  • Decizia ar putea fi luată în această seară
  • Orban: Purtarea măştii, una dintre cele mai eficiente măsuri

CNSU va analiza propunerea de introducere a portului măştii şi în spaţiile deschise pentru toate judeţele unde se depăşeşte rata de infectare de 1,5 la mie. Ea va fi propunere a CNSU şi trebuie transpusă de Guvern joi şi cel mai probabil joi vom adopta modificarea la hotărârea de Guvern privind starea de alertă”, a declarat, luni, premierul Ludovic Orban, transmite News.ro.

Întrebat de ce se are în vedere o astfel de măsură, Orban a precizat: ”Portul măştii reprezintă una dintre cele mai eficiente metode de protecţie împotriva virusului şi deja de la 1,5 la mie trebuie să luăm această măsură pentru prevenirea răspândirii virusului”.

Şedinţa CNSU va avea loc la ora 19.00. 

Incidenţa cazurilor de Covid-19 în România

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică, la nivelul Municipiului București și al județelor. Mai jos aveți graficul realizat în baza raportărilor primite de CNCCI de la Direcțiile de Sănătate Publică.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 11.702. Dintre acestea, 916 sunt internate la ATI.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Purtarea măştii ar putea fi obligatorie în toate judeţele cu rata de infectare de peste 1,5 la mie