Antena Meniu Search
x

Radu Mazăre a fost achitat definitiv, după ce a fost condamnat la 6 ani şi jumătate de închisoare, în dosarul legat de vânzarea unor terenuri în Mamaia

Fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, a fost achitat definitiv în dosarul legat de vânzarea unor terenuri în Mamaia, după ce, în prima instanţă, el fusese condamnat la şase de ani şi jumătate de închisoare.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 18.01.2021, 17:10

Radu Mazăre a scăpat de un dosar unde fusese condamnat la peste 6 ani de închisoare - Mediafax Foto / Andreea Alexandru via Hepta

Radu Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, a fost achitat, de Curtea de Apel Constanţa în dosarul în care era judecat pentru vânzarea mai multor terenuri din Mamaia, la preţ subevaluat.

Procurorii DNA au constatat că fostul primar ar fi prejudiciat statul cu 4 milioane de euro, iar în primă instanţă el chiar fusese condamnta la 6 ani şi jumătate de închisoare, însă decizia Curţii de Apel este definitivă. Curtea de Apel Constanţa l-a achitat pe Radu Mazăre pentru abuz în serviciu. La fel şi pe Sorina Gina Hortolomei Moscu şi SC Mehmetoglu SRL, pentru spălare de bani.

"Concret, inculpatul Mazăre Radu Ştefan a stabilit cu intenţie o valoare diminuată, faţă de valoarea comercială reală, pentru o suprafaţă de 11.890 m.p. teren situată în intravilanul municipiului Constanţa, staţiunea Mamaia, aparţinând domeniului privat al municipiului Constanţa, în cadrul unei acţiuni de vânzare a acestuia. Terenul respectiv a fost cumpărat de SC Mehmetoglu SRL, reprezentată legal de inculpata Hortolomei Moscu Sorina Gina", spuneau în 2018 procurorii DNA.

Radu Mazăre ispăşeşte în prezent o pedeapsă de nouă ani de închisoare în dosarul retrocedărilor din Mamaia. De asemenea, el este judecat în mai multe dosare instrumente de către procurorii DNA.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Radu Mazăre a fost achitat definitiv, după ce a fost condamnat la 6 ani şi jumătate de închisoare, în dosarul legat de vânzarea unor terenuri în Mamaia