Antena Meniu Search
x

Raed Arafat, despre un cutremur devastator în România. Şeful DSU a anunţat măsuri importante în fiecare judeţ, până la sfârşitul anului

Raed Arafat anunţă că autorităţile continuă pregătirea pentru a acţiona eficient în cazul unui cutremur devastator în România.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, anunţă că autorităţile continuă pregătirea pentru a acţiona eficient în cazul unui cutremur devastator.

Potrivit lui Raed Arafat, până la sfârşitul anului fiecare judeţ va avea câte două containere de căutare-salvare în caz de cutremur.

"Cel puţin pentru partea de căutare-salvare urbană, anul trecut am încheiat dotarea fiecărui judeţ cu câte un container de căutare-salvare, iar în acest an se achiziţionează al doilea container. Deja sunt contractate.

Deci, la sfârşitul acestui an, fiecare judeţ va avea două containere de căutare-salvare cu toate echipamentele, ceea ce înseamnă că, în jurul fiecărui container, se dezvoltă o echipă de căutare-salvare (...) de intervenţie pe partea de clădiri prăbuşite şi alte situaţii care necesită echipamentele respective", a declarat Arafat, astăzi, la Piteşti, la prezentarea bilanţului activităţii ISU Argeş pe anul 2017. 

Raed Arafat susţine că prin aceste dotări se va asigura necesarul pentru acest tip de intervenţii.

"Deci, dacă comparăm, acum un an nu aveam nimic, anul trecut aveam unul în fiecare judeţ, anul acesta vom ajunge la două în fiecare judeţ, ceea ce noi considerăm că este o cifră corectă, nu mai trebuie să mergem mai departe pe acest tip de dotare", a precizat şeful DSU.

Când va avea loc în România un cutremur devastator

Raed Arafat a spus că nu ştie când va avea loc un cutremur devastator în România, însă autorităţile au datoria să fie pregătite în cazul în care se produce. 

"Oficial, nu ştim când va fi un cutremur. Eu sper să fie cât mai târziu sau să nu fie deloc. Noi avem obligaţia să ne pregătim. Dacă ne vede lumea că ne pregătim, că facem anumite exerciţii (...), asta nu înseamnă că mâine va fi un cutremur. Noi avem rolul (...) să pregătim populaţia şi instituţiile. Când va fi un cutremur? Dacă eu aş afla acum, cred că aş primi premiul Nobel. (...) E foarte greu să prezici aceste lucruri acum", a mai spus coordonatorul DSU.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Raed Arafat, despre un cutremur devastator în România. Şeful DSU a anunţat măsuri importante în fiecare judeţ, până la sfârşitul anului