Antena Meniu Search
x

Rafting pe Crișul Repede, pe o plută improvizată din peturi. Ideea inedită le aparține unor elevi și profesori din Oradea

O tură de rafting pe râu se poate face nu numai în caiac, ci și pe o plută improvizată din peturi. Ideea le-a venit mai multor elevi și profesori din Oradea în urmă cu șapte ani și a devenit deja o tradiție. Pe lângă faptul că este distractiv, este şi educativ. În acest mod, profesorii vor să atragă atenţia asupra colectării selective. Un semestru întreg au muncit pentru aceasta plimbare. Au adunat sticlele din plastic, iar mai apoi au confecționat plutele cu care s-au distrat pe Crișul Repede. 

de Redactia Observator

la 24.06.2021, 13:45

Vezi și

Sunt elevii de la liceul teoretic Friedrich Schiller din Oradea, care au marcat finalul anului şcolar într-un mod atipic: cu o tură de rafting pe două plute făcute din pet-uri. Elevii împreună cu profesorii au vâslit mai bine de 3 kilometri, pe Crișul Repede. Şi pentru că vremea a fost călduroasă, copiii au făcut şi o baie în râu. 

Pregătirile pentru plimbarea pe râu au început în urma cu 3 luni, iar primul pas a fost colectarea sticlelor din plastic. O parte dintre pet-uri au fost strânse tot de pe malul râurilor. 

Tudor: Din flacoanele pe care le folosim zi de zi pentru apă, pentru sucuri dacă avem la şcoală. Şi le-am adus pe tot parcursul semestrului II. 

Vlad: Am adunat flacoane goale de diferite dimensiuni de doi litri, un litru jumătate şi tot aşa. Apoi le-am aranjat în ordine. Prima oară am început cu cele mai mari, le-am pus la fund, apoi ca să umplem sacul le-am umplut cu cele mai mici. 

Mai bine de o săptămână, timp de câteva ore pe zi, elevii au aranjat sticlele în sacii pe care mai apoi i-a cusut între ei. Cele două ambarcaţiuni sunt făcute din peste o mie de sticle şi cântăresc 70 de kilograme. O astfel de plută imensă poate duce până la 15 persoane, fără să existe riscul de scufundare. Prin această acțiune, aflată la a 6-a ediție, elevii și profesorii vor să atragă atenția asupra necesităţii colectării selective. 

Ciprian Sirca, profosr de sport: Scopul acestui eveniment este de a conştientiza colectarea selectivă, de a face o oră de educaţie fizică mai frumoasă şi de ce nu, de a ne distra după un an şcolar mai atipic. 

La finalul cursei, întreaga cantitate de pet-uri a fost preluată de firma responsabilă de colectarea selectivă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Rafting pe Crișul Repede, pe o plută improvizată din peturi. Ideea inedită le aparține unor elevi și profesori din Oradea