Antena Meniu Search
x

Răsturnare de situaţie: cine l-a ucis pe Matei, copilaşul de 3 ani din Brăila. "Şoferiţa drogată" nu era la volan şi nici nu consumase substanţe interzise

Apar detalii noi în cazul copilului de 3 ani accidentat mortal la finalul lunii august. Autorităţile au continuat cercetările şi au stabilit că femeia care susţinea că se afla la volanul maşinii nu a consumat droguri, dar autoturismul era, de fapt, condus de un bărbat ce avea permisul suspendat. El a fost reţinut 24 de ore de poliţişti.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 06.09.2023, 22:50

Răsturnare de situaţie: cine l-a ucis pe Matei, copilaşul de 3 ani din Brăila. "Şoferiţa drogată" nu era la volan şi nici nu consumase substanţe interzise
Răsturnare de situaţie: cine l-a ucis pe Matei, copilaşul de 3 ani din Brăila. "Şoferiţa drogată" nu era la volan şi nici nu consumase substanţe interzise

"Astăzi, 6 septembrie a.c., Poliţia Municipiului Brăila a efectuat percheziţii domiciliare în municipiu, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive, constând în aceea că, la data de 26 august a.c., o femeie, în vârstă de 38 de ani, din Brăila, ar fi condus un autoturism pe strada Cărămidari, din municipiu şi ar fi accidentat un minor, de 3 ani, care a decedat. Aceasta a fost testată cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv. În urma analizelor efectuate de către I.M.L. Iaşi, rezultatul a infirmat faptul că se afla sub influenţa substanţelor psihoactive", a transmis, miercuri seară, IPJ Brăila.

Femeia bănuită iniţial că se afla la volanul maşinii nu era drogată

Anchetatorii au stabilit, însă, că nu femeia bănuită iniţial se afla la volanul maşinii. 

"În urma probatoriului administrat de poliţişti şi a cercetărilor efectuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, s-a stabilit faptul că, la data de 26 august a.c., în momentul producerii evenimentului rutier, la volanul autoturismului s-ar fi aflat un bărbat, de 40 de ani, din Brăila, ce are exercitarea dreptului de a conduce suspendată", mai precizează IPJ Brăila.

Pe acelaşi subiect

Bărbatul care a provocat accidentul a fost reţinut pentru 24 de ore

Bărbatul care se afla, de fapt, la volan, a fost reţinut 24 de ore.

"Bărbatul în cauză a fost reţinut de poliţişti pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat la data de 7 septembrie a.c. Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila cu propunere legală, pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, conducerea unui vehicul având dreptul de a conduce suspendat şi părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia", se mai arată în comunicatul de presă al IPJ Brăila.

Un copil de 3 ani din Brăila şi-a perdut viaţa, în 26 august, după ce a fost accidentat de un autoturism. Primele informaţii arătau atunci că la volan se afla o femeie care consumase substanţe psihoactive. Poliţiştii au deschis dosar penal şi au continuat cercetările.

Copilul s-a stins sub privirile vecinilor

Eforturile medicilor au fost în zadar. Copilul s-a stins sub privirile vecinilor. Cu jucăria micuţului în braţe, bunica îşi plânge cu lacrimi amare nepotul. "Voia să-i cumpăr astăzi iepuraşi, la ora 9 eram programaţi să mă duc să îi iau 2 iepuraşi, că el voia iepuraşi", a mărturisit bunica băiatului. "El stătea aici, aici se juca şi ea a urcat aşa, l-a plesnit, s-a dus direct în partea aia", a adăugat aceasta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi cumpărat produse aproape de expirare, la preţ mai mic?

Observator » Evenimente » Răsturnare de situaţie: cine l-a ucis pe Matei, copilaşul de 3 ani din Brăila. "Şoferiţa drogată" nu era la volan şi nici nu consumase substanţe interzise