Antena Meniu Search
x

Video Rata criminalităţii din Capitală, în scădere după ce mii de camere de supraveghere au împânzit oraşul. Care sunt cele mai "apărate" sectoare

Mii de camere de supraveghere au împânzit bulevardele şi străzile din Bucureşti. Locuitorii din sectorul 2 sunt cei mai monitorizaţi: peste 700 de ochi cibernetici îi urmăresc în intersecţiile periculoase şi zonele cu mare criminalitate. Primăriile vor să dubleze numărul camerelor, pe motiv că infracţiunile au scăzut mult de când sunt monitorizate video cartierele. 

de Redactia Observator

la 14.06.2023, 20:50

Vezi și

Andreea Milea, reporter Observator: În total, în Capitală sunt peste 3.000 de sisteme de supraveghere. Doar aici, în Piaţa Romană sunt două camere mobile care pot surprinde din toate unghiurile traficul dar şi neregulile care se întâmplă pe străzi. Toate camere sunt monitorizate continuu chiar de aici din centrul de control al traficului. 

Aici, dispecerii urmăresc zi şi noapte ce se întâmplă în principalele intersecţii din Bucureşti. Primăria Capitalei are peste 300 de camere în tot oraşul. Vrea să mai cumpere 60, care filmează până la 100 de metri distanţă.

Marian Bârgău, director Administraţia Străzilor Bucureşti: Avem undeva la peste 70-80 de intersecţii monitorizate. Sunt şi camere performante care se zoomează, sunt şi camere mai vechi care filmează într-o singură direcţie. Dorim să le schimbăm pe toate pentru a fi performante

Bucureştenii sunt monitorizaţi de peste 3300 de camere de supraveghere.

Pe acelaşi subiect

Cele mai multe sunt ale primăriilor de sector. 1 şi 3 au peste 600 fiecare. Cele mai multe sunt în doi, peste 700. 

Andreea Milea, reporter Observator: Una, două, trei, patru, cinci, şase camere de supraveghere sunt doar pe această stradă. Suntem în zona Petricani, un loc cu infracţionalitate ridicată aşa că aici se concentrează cele mai multe sisteme de supraveghere. Doar pe aceste străzi sunt 50 de camere.

Maria Petrescu, reprezentant Poliţia Locală Sector 2: Din analiza ultimilor ani, am constatat că aproape 50% a scăzut fenomenul contravenţional şi fenomenul antisocial în zonele în care există sisteme de monitorizare implementate. În acest moment avem în analiză un sistem nou de 100 de camere. 

Autorităţile spun că reducerea criminalităţii nu este singurul argument în favoarea camerelor de supraveghere.

Marian Bârgău, director Administraţia Străzilor Bucureşti: De multe ori ne ajută si pe partea de semaforizare. Colegii noştri din centrul de control trafic atunci cand există situaţii de aglomerare pot interveni pe baza camerelor şi atunci fluidizează traficul. 

Primăria Sectorului 6 vrea să cumpere 3000 de sisteme video cu 10 milioane de lei. Alte o 1100 vor fi instalate în sectoarele 2, 3, şi 4. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Rata criminalităţii din Capitală, în scădere după ce mii de camere de supraveghere au împânzit oraşul. Care sunt cele mai "apărate" sectoare