Antena Meniu Search
x

Video Războiul dintre Jamila și Laura Laurențiu continuă în online. Lacrimi şi noi acuzaţii din partea celor două : "Nu aveai de ce să-mi faci un rău gratuit"

Războiul eclerului la tavă s-a încheiat în instanţă. După 4 ani de procese, judecătorii au decis că Jamila nu are de ce să-i ceară despăgubiri blogerului culinar Laura Laurenţiu. Aceasta din urmă i-a blocat temporar contul de youtube după ce Jamila a prezentat urmăritorilor săi exact aceeaşi reţetă de prăjitură. Scandalul dintre cele două nu s-a oprit odată cu decizia magistraţilor şi a continuat online, cu lacrimi şi noi acuzaţii.

de Redactia Observator

la 02.03.2024, 20:19

Vezi și

Jamila, blogger culinar: Îmi este greu pentru că am primit un val de ură pentru ceva ce nu am început eu. 

Este prima mărturie a Jamilei după procesul cu bloggerul Laura Laurenţiu. La rândul ei, aceasta susţine că a fost extrem de afectată de scandalul care a durat aproape cinci ani.

Jamila crede că acest conflict putea fi rezolvat pe cale amiabilă

Laura Laurențiu: Eu și familia mea am trăit într-un stres continuu. Anul trecut, după ce am aflat că procesul trece într-o nouă fază, am suferit un infarct și mi s-a implantat un stent. Poate că n-a avut nicio legătură cu procesul. E posibil, însă, să fi avut! Consider că mie mi-a fost lezată demnitatea, pentru că, urmare a acțiunilor reclamantei, am fost hărțuită pe rețelele sociale, ridiculizată în presă până la apărea bancuri cu numele meu, mi-au fost afectate imaginea și sănătatea. Sper că dumneaei se simte bine.

Pe acelaşi subiect

Jamila crede că acest conflict putea fi rezolvat pe cale amiabilă.

Jamila, blogger culinar: De ce era greu de zis " Măi, fată, eu am făcut-o înaintea ta cu atâţia ani, reţeta e a mea, titlul este al meu, eu vreau să îl schimbi. Era foarte simplu. Nu aveai de ce să îmi faci un rău în mod gratuit. Ce vedeţi aici sunt sentimentele mele, ale unui om normal puse către voi şi vă spun cu mâna pe inima. Niciodată nu am vrut să fiu implicată intr-un scandal. Ştiam reteta de mult, habar nu aveam dacă era cineva care ar fi făcut-o prima.

De la ce a pornit totul? În 2019, Jamila a postat pe youtube o filmare în care pregătea un ecler la tavă.

Laura Laurenţiu a susţinut că reţeta îi aparţine şi a cerut blocarea contului

Laura Laurenţiu a susţinut că reţeta îi aparţine şi a cerut blocarea contului, care nu a putut fi accesat 17 zile. Din acest motiv, Jamila a cerut daune de 5.000 de euro.

Decizia definitivă dată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe 28 februarie, spune că Laura Laurenţiu a postat pentru prima dată reţeta prăjiturii, iar Jamilia trebuie să îi plătească cheltuielile de judecată de 10 mii de lei.

Laura Laurențiu, blogger culinar: Nu ar fi o problemă dacă s-ar judeca doi tâmplari pentru un model de scaun, dar e o foarte mare problemă că se judecă două creatoare de content digital din zona de food pentru o rețetă. De fapt nu ne-am judecat pentru o prăjitură, ci pentru un concept. E vorba de proprietate intelectuală.

O victorie amară a obținut totuşi și Jamila. A reușit să înregistreze la OSIM marca "Eclerul la tavă", însă numai în cazul în care este asociat cu numele ei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Războiul dintre Jamila și Laura Laurențiu continuă în online. Lacrimi şi noi acuzaţii din partea celor două : "Nu aveai de ce să-mi faci un rău gratuit"