Antena Meniu Search
x

Video Vladimir Putin rescrie istoria. A declarat că nu invadează un teritoriu străin, ci recuperează pământul rusesc

Vladimir Putin rescrie istoria în interes propriu. Liderul de la Kremlin spune că recuperează pământul rusesc asemenea ţarului Petru cel Mare. Între timp, în războiul din Ucraina trei soldaţi luaţi prizonieri de ruşi au fost condamnaţi la moarte. Este vorba de trei cetăţeni străini, dintre care doi britanici. Pe front, se duc în continuare lupte brutale pentru Severodoneţk, iar Kievul recunoaşte că pierde şi 200 de militari zilnic.

de Redactia Observator

la 10.06.2022, 14:26

Vezi și

"Petru cel Mare a purtat Războiul Nordului vreme de 21 ani. Există impresia că, luptând cu Suedia, el ar fi cucerit un teritoriu străin. Nu a cucerit nimic, a recuperat. Din câte se pare, este şi destinul nostru şi ne revine nouă să luăm înapoi şi să întărim graniţele", a declarat Vladimir Putin. Preşedintele Rusiei mai spune că nu va călca pe urmele URSS şi va păstra economia deschisă: "Este imposibil să construieşti un gard în jurul unei ţări precum Rusia. Şi nu intenţionăm să ne izolăm"

Rusia a condamnat la moarte trei prizonieri de război

Decizile Moscovei produc însă tot mai multă revoltă la nivel global. Joi, un tribunal din Doneţk controlat de separatiştii proruşi a condamnat la moarte doi britanici şi un marocan din armata ucraineană capturaţi la Mariupol. "Aş fi sperat ca sentinţa să fie una mult mai corectă, având în vedere modul în care am ajutat investigaţia şi pentru faptul că m-am predat", a spus Aiden Aslin, prizonier condamnat la moarte. 

Tribunalul nerecunoscut de comunitatea internaţională i-a considerat pe cei trei "mercenari", fapt contestat vehement de autorităţile britanice. "Este vorba de cetăţeni britanici care au ales să se alăture armatei ucrainene din motive personale, înainte de invazia ilegală a lui Putin. Ar trebui să fie trataţi în concordanţă cu legile internaţionale şi Convenţia de la Geneva", susţine Robert Jenrick, parlamentar britanic.

Armata Ucrainei are mari pierderi: 100-200 de soldaţi mor în fiecare zi

Pe front, sunt duse în continuare lupte crâncene pentru fiecare cartier din Severodoneţk şi la periferia oraşului care ar putea decide soarta conflictului din Lugansk. Kievul recunoaşte că între 100 şi 200 de militari ucraineni îşi dau zilnic viaţa pentru ţară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Vladimir Putin rescrie istoria. A declarat că nu invadează un teritoriu străin, ci recuperează pământul rusesc