Antena Meniu Search
x

Video Reacția lui Daniel Horodniceanu, după ce a mustrat doi polițiști în trafic: "Nu știți cu cine vorbiți. De ce nu mă cunoașteți oare?"

Vicepreşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Daniel Horodniceanu, fost procuror-şef al DIICOT, a fost oprit în trafic de poliţiştii ieşeni, moment în care i-a întrebat pe oamenii legii dacă ştiu cine este şi a ameninţat totodată că va lua legătura cu şeful Poliţiei judeţului Iaşi. Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi a precizat că procurorul Daniel Horodniceanu a fost oprit vineri noapte în trafic pe raza localităţii ieşene Schitu Duca şi că acesta nu ar fi semnalizat efectuarea manevrei de depăşire, transmite news.ro.

de Redactia Observator

la 07.05.2023, 17:25

Daniel Horodniceanu oprit în trafic
Reacția lui Horodniceanu, după ce a mustrat doi polițiști în trafic: "Nu știți cu cine vorbiți. De ce nu mă cunoaşteţi oare?" - Youtube / BZI

„În noaptea de 5 spre 6 mai, un echipaj de poliţie din cadrul Secţiei nr. 1 Poliţie Iaşi aflat în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu a efectuat semnal regulamentar de oprire conducătorului unui auto, ce se deplasa în comuna Schitu Duca, din judeţul Iaşi, care nu ar fi semnalizat efectuarea manevrei de depăşire. Poliţiştii i-au adus la cunoştinţă şoferului abaterea rutieră comisă şi i-au pus în vedere să respecte normele rutiere în vigoare privind circulaţia pe drumurile publice, acesta fiind sancţionat cu avertisment, conform OUG nr. 195/2002”, au precizat duminică reprezentanţii IPJ Iaşi.

Într-o o înregistrare video distribuită în spaţiul public, se vede că Daniel Horodniceanu este vizibil deranjat că a fost în oprit în trafic, el întrebându-l pe unul dintre poliţişti dacă ştiu că este ”procurorul şef Horodniceanu de la Crimă Organizată”.

Poliţiştul a spus că nu îl cunoaşte, Horodniceanu întrebându-l ”De ce nu mă cunoaşteţi oare?”.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Daniel Horodniceanu avea peste viteza legală și a depășit fără a semnaliza

Horodniceanu fusese oprit pe un drum din judeţul Iaşi pentru că făcuse o depăşire fără a semnaliza corespunzător şi pentru că rula cu o viteză mai mare decât cea legală. Poliţistul i-a spus că nu îl amendează, ci doar i-a solicitat actele şi că a dorit să îi atragă atenţia privind greşelile comise în trafic.

”Am să vorbesc cu şeful IPJ”, l-a avertizat Daniel Horodniceanu pe poliţist. De asemenea, Horodniceanu a spus că este procuror de 25 de ani şi că este cunoscut de toţi poliţiştii din judeţul Iaşi.

Totodată, Daniel Horodniceanu i-a amintit agentului de poliţie că în 2016 a vorbit cu fostul ministrul Gabriel Oprea pentru ca poliţiştii să primească 15 în plus la salariu. ”Eu am vorbit atunci cu ministrul Oprea şi dumneavoastră aţi luat 15 la sută”, i-a spus Horodniceanu.

Reacția lui Horodniceanu, după apariţia imaginilor în care ameninţă poliţiştii: "În realitate, lucrurile stau în alt mod"

Vicepreşedintele CSM Daniel Horodniceanu a susţinut, referindu-se la reacţia sa când a fost oprit în trafic de către un poliţist, că s-a aflat într-o ”situaţie provocată” şi că regretă că nu a rezistat provocării, el precizând că a reacţionat într-un mod care nu îl caracterizează.

Daniel Horodniceanu a declarat pentru G4Media că a fost oprit la 1.30 noaptea de un echipaj de poliţie şi că a asistat la o scenetă bine pusă la punct de doi poliţişti care îl cunoşteau. 

„Am remarcat că în cursul zilei de astăzi a apărut în presă o înregistrare cu oprirea mea în trafic de un echipaj de poliţie pentru o presupusă contravenţie rutieră. La prima vedere, pentru un personaj neutru, avem de a face cu un poliţist la datorie, care rezistă presiunilor încercate de un procuror, oprit în trafic în mod corect. În realitate, lucrurile stau în alt mod: am fost oprit în trafic la ora 1:30, noaptea, de un echipaj al poliţiei rurale, fără a încălca vreo normă rutieră. Am asistat la o scenetă bine pusă la punct de doi poliţişti care mă cunoşteau. Astăzi am aflat că această scenetă a fost şi filmată, probabil cu un dispozitiv de înregistrare ascuns, nu cu body-cam. Imaginile sunt, însă prelucrate, filmul având şi alte pasaje, tăiate însă”, a explicat Daniel Horodniceanu.

El consideră că faptul că poliţiştii au pretins că nu îl cunoşteau a fost de natură să îl provoace şi să reacţioneze astfel.

”Realizez că m-am aflat într-o situaţie provocată, dar ce este regretabil şi îmi reproşez acest lucru, este că nu am rezistat provocării şi, pe acest fond emoţional, probabil şi combinat cu unele probleme personale, am reacţionat în acest mod, care nu mă caracterizează. Dacă s-ar trece dincolo de reacţia mea, pe care, fie ea şi provocată, o regret sincer, subiectul conţine şi tema mai largă a faptului că poliţiştii pot opri fără niciun motiv şoferii în trafic pretinzând încălcări ale legii a căror falsitate este imposibil de probat pentru şofer. Dincolo de calitatea mea de magistrat, dacă în film ar fi fost un om revoltat de oprirea în trafic fără motiv, filmul evenimentelor ar fi generat altfel de emoţii publice”, a declarat pentru G4Media.ro procurorul Daniel Horodniceanu, vicepreşedinte al CSM şi fost şef al DIICOT.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Reacția lui Daniel Horodniceanu, după ce a mustrat doi polițiști în trafic: "Nu știți cu cine vorbiți. De ce nu mă cunoașteți oare?"