Antena Meniu Search
x

Reacţia MAE la bebeluşul român împuşcat în Italia, pe stradă, în braţele mamei: "Se fac demersuri de urgenţă"

Ministerul de Externe român a confirmat incidentul de la Roma, în care o fetiţă româncă, în vârstă de 1 an a fost împuşcată pe stradă, în braţele mamei. Potrivit autorităţilor române, se fac demersuri în regim de urgenţă pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii.

Ministerul de Externe român a confirmat incidentul de la Roma, în care o fetiţă româncă, în vârstă de 1 an a fost împuşcată pe stradă, în braţele mamei.

Potrivit autorităţilor române, se fac demersuri în regim de urgenţă pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la circumstanţele producerii evenimentului.

"Ambasada României la Roma are în atenție cazul semnalat și a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale în vederea obținerii unor informații cu privire la circumstanțele producerii incidentului, cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate. Până la acest moment, la nivelul misiunii diplomatice nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară în legătură cu acest incident. Ambasada României la Roma menține cazul în atenție, este în contact cu autoritățile locale, fiind pregătită să acorde asistență consulară, în limita competențelor legale", se arată în comunicatul MAE.

Fetiţa în vârstă de 1 an a unei românce a fost împuşcată în spate, în timp ce femeia o ţinea în braţe.

Mama fetiţei spune că a auzit o pocnitură puternică, dar nu şi-a dat seama ce se întâmplase, însă, după câţiva paşi, a observat cum ţâşneşte sânge din spatele copilului, potrivit presei italiene.

Autorităţile italiene au reacţionat imediat, precizând că speră să fie doar un accident şi nu un atac voit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Amenzi pentru şoferii care nu au camere montate pe spatele maşinii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Reacţia MAE la bebeluşul român împuşcat în Italia, pe stradă, în braţele mamei: "Se fac demersuri de urgenţă"