Antena Meniu Search
x

Reacția managerului Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța, luat la întrebări: ”Eu sunt în stare de șoc și nu pot da nicio declarație. Mi-e rău”

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța, Stela Halichidis, a refuzat inițial să ofere explicații presei după incendiul care a ucis vineri 7 oameni, spunând că îi este rău și că este în stare de șoc. După insistențele jurnaliștilor a declarat că s-a întâmplat un necaz. Cel puțin 19 incendii au avut loc în unitățile medicale din România, în ultimii ani.

de Redactia Observator

la 01.10.2021, 14:13

Vezi și

”Îmi cer scuze, eu sun în stare de șoc și nu pot da nicio declarație. S-au remediat toate. Mie mi-e rău și nu pot să dau declarații. Toate defecțiunile au fost remediate, totul funcționa conform legii. Existau toate avizele legale necesare, totul a funcționat. Dar s-a întâmplat un necaz. Nu este adevărat (n.r. că ușile de la terapie intensivă au fost schimbate și erau mai mici). Nu există (n.r. instalație de detecție a incendiilor), există un proiect european de reabilitare energetică în care era prevăzută această instalație de detecție și stingere a incendiilor. Erau 10 paturi la ATI. Tot personalul era prezent în secție. Pe ușile de la ATI pot fi scoase paturile. Rețeaua a fost verificată, nu era supradimensionată.” a declarat Stela Halichidis, managerul spitalului. 

Cine este Stela Halichidis, managerul Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța

Stela Halichidis a absolvit UMF ”Carol Davila” în 1993 și a devenit medic primar în Boli Infecțioase în anul 2004. A fost director adjunct medical al Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța în perioada 2004-2009, iar ulterior a fost aleasă manager în 2011, când spitalul se afla în subordinea primăriei condusă de Radu Mazăre, potrivit G4media

Un incendiu puternic a izbucnit în această dimineaţă la secţia ATI a Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa. Sunt cel puţin şapte victime, dar bilanţul poate creşte (iniţial, autorităţile au anunţat nouă victime; bilanţul a fost rectificat ulterior). A fost activat planul roşu de intervenţie, iar zeci de pacienţi au fost evacuaţi din unitatea medicală şi transferaţi la alte spitale. Echipaje ISU din mai multe judeţe au fost trimise în ajutor iar la Ministerul Afacerilor Interne este celulă de criză.. Între timp, la Parchetul Tribunalului Constanţa a fost deschis şi un dosar penal pentru ucidere din culpă. În acesată dimineaţă în spital se aflau 113 pacienti, dintre care 10 internati la Terapie Intensivă

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Reacția managerului Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța, luat la întrebări: ”Eu sunt în stare de șoc și nu pot da nicio declarație. Mi-e rău”