Antena Meniu Search
x

Reacţia managerului spitalului unde o femeie a fost înjosită de medici chiar în timp ce năştea: "Nu te mai screme..."

Robert Dâncă, managerul Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie Cuza Vodă din Iaşi, a anunţat luni că a fost demarată o anchetă.

Robert Dâncă, managerul Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie Cuza Vodă din Iaşi, a anunţat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că a fost demarată o anchetă internă după ce o femeie a povestit pe blogul său că înainte de a naşte a fost umilită de o parte din personalul medical.

Noul manager al Maternităţii Cuza Vodă, economistul Robert Dâncă, a explicat că a invitat la discuţii pe una dintre pacientele spitalului după ce aceasta a povestit modul în care i-au vorbit cadrele medicale pe parcursul a 32 de ore care s-au scurs de la internare şi până când a născut.

"Dacă cineva va încălca drepturile pacientului, se vor aplica sancţiuni conform prevederilor legale în vigoare. Indiferent cât de obosiţi suntem sau de problemele pe care le avem, nu avem dreptul de a ne purta urât cu pacientele. Este o anchetă internă în curs. Câteodată şi medicii au o gardă de 30 de urgenţe. Dar nici aşa nu se scuză comportamentul medicilor.", a declarat managerul Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie Cuza Vodă.

El a precizat că din primele discuţii reiese că nu este vorba de un caz de malpraxis, ci de o comunicare deficitară. "Efectiv n-a fost vorba de act medical în sine, ci a fost partea de comunicare, din ce am înţeles din declaraţia pacientei. Nu a fost pusă în pericol viaţa pacientei sau a fătului. A fost partea de comunicare. (...) A fost ceva nedemn şi ceea ce s-a încălcat cras şi clar sunt drepturile pacientului. S-a încălcat legea pacientului. Conform regulamentului de ordine interioară, se pot aplica avertismente, sancţiuni, până la introducerea în Comisia de Etică, tăierea din salariu până la demitere.", a declarat Robert Dâncă.

Pe acelaşi subiect

Reacţia vine după ce o tânără a povestit în mediul virtual cum au fost cele 32 de ore petrecute în maternitate, de la internare şi de la naştere, timp în care o parte din personalul medical ar fi avut o atitudine nepotrivită faţă de o femeie care urmează să nască. Femeia a povestit şi că a avut şi cadre medicale care i-au fost alături şi au încurajat-o atunci când a fost nevoie.

Tânăra mamă a refuzat să dea declaraţii presei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » Reacţia managerului spitalului unde o femeie a fost înjosită de medici chiar în timp ce năştea: "Nu te mai screme..."